23948sdkhjf

V: Arrogance omkring betalingsmuren

Regeringen tilsidesætter af politiske grunde al hidtidig praksis og pønser på at haste et lovforslag om betalingsmuren ved København igennem Folketinget, mener Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Regeringen tilsidesætter af politiske grunde al hidtidig praksis og pønser på at haste et lovforslag om betalingsmuren ved København igennem Folketinget, mener Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen.



Han er begyndt at kalde betalingsringen i København for en betalingsmur.

- Som det er påpeget af førende forskere fra DTU, så foreligger der ingen tilbundsgående analyser af de forventede trafikmønster i myldretiden efter etablering af en betalingsmur. Sådanne analyser er naturligvis helt grundlæggende for, at der kan gennemføres en ordentlig miljøvurdering af forslaget, herunder den konkrete påvirkning af borgerne i ramte lokalområder, siger Pihl Lorentzen, der mener, at det er uforsvarligt, at regeringen vil haste en omfattende miljøvurdering igennem på blot to måneder fra midten af januar sideløbende med høring af selve lovforslaget.

- Der er jo tale om et forslag, der får vidtrækkende trafikale, miljømæssige og økonomiske konsekvenser for titusinder af borgere og virksomheder. Der bliver næppe tid til den række af borgermøder, der er helt centrale i en høringsproces.

Venstre-politikeren mener også, at regeringen er på kant med VVM-lovgivningen, idet den vælger at se bort fra den hidtidige praksis med meget grundig vurdering af større trafikale projekter før de vedtages ved lov.

- Ved samrådet lykkedes det desværre ikke Venstre, at få et svar på spørgsmålet om, hvorfor det er så altafgørende for regeringen at få loven om betalingsmuren vedtaget i Folketinget før Grundlovsdag 2012. Jeg må derfor konkludere, at der udvises en uhørt arrogance over for de mange borgmestre, fagforeninger, virksomheder, pendlere og andre grupper, der er dybt betænkelige ved udsigten til en mobilitetshæmmende betalingsmur omkring landets hovedstad, siger Kristian Pihl Lorentzen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063