23948sdkhjf

DTL-region foreslår mere gods på bane

Mere gods på bane kunne umiddelbart ses som en stor konkurrence til den danske vognmandsbranchesiger konsulent og daglig leder af DTL Region Syd, Jens Staugaard Holdt, i følgende kommentar

Mere gods på bane kunne umiddelbart ses som en stor konkurrence til den danske vognmandsbranchesiger konsulent og daglig leder af DTL Region Syd, Jens Staugaard Holdt, i følgende kommentar



Vi ser gods på bane som en god og farbar vej – også for den Danske Vognmandsbranche.

I dag har vi i Region Syd terminaler i Taulov og Padborg, som kan læsse containere og lastbiltrailere ombord på toget.

Langt den største del af den grænseoverskridende transport foregår i dag ikke på danske biler, men derimod på udenlandske biler, som ved deres tilstedeværelse i Danmark udgør en potentiel konkurrent til kørsel i Danmark. Det såkaldte cabotage kørsel.

Prisen er den altovervejende grund til, at rigtig mange benytter sig af udenlandske vognmænd og chauffører. Når en dansk lastbil med en dansk chauffør i dag kører eksport / import kørsel, handler det ofte om en eller anden form for ”kritisk” gods, hvor prisen ikke er den afgørende faktor for transportkøberen.

Cabotage-begrænser

Kunne gods, hvor prisen er en afgørende faktor for transporten, fra udlandet derimod ankomme til Danmark på tog, så vil det alt andet lige mindske antallet af udenlandske biler og chauffører på udenlandske overenskomster (eller helt uden) i Danmark. Alle ankomne varer skal selvfølgelig bringes frem til modtager og her kommer så den danske vognmand med sine danske chauffører på dansk overenskomst ind i billedet.

Der opstår nogle helt indlysende fordele ved at bringe gods ud af og ind i Danmark på toget.

1) Transport på bane er som udgangspunkt mere miljøvenligt.

2) Reduktion af udenlandske biler i Danmark. Godset fordeles fra banen af danske biler / eller hentes til banen på danske biler.

3) Reduktionen af udenlandske biler i Danmark medfører også en reduktion af muligheden for cabotage kørsel. Denne kørsel kan ligeledes overgå til danske biler.

4) Presset på rastepladser mv. reduceres, da der ikke længere vil være et så massivt behov for at udenlandske biler med chauffører overnatter i dagevis på de danske rastepladser.

Opfattelsen af at godstransport med tog er en langsom og utidssvarende form for transport, bør revideres.

I dag er det faktisk muligt med flere ugentlige afgange fra Danmark f.eks. at nå til Verona i Italien på 20 timer.

De danske transportkøbere bør klart rette blikket mod godstransport med tog, den er både miljøvenlig, hurtig og konkurrencedygtig samtidig med at den kan være medvirkende til at bevare danske arbejdspladser.

Det er vigtigt, at hele den danske transport-branche står sammen. Ved at transportkøbere og her især speditionsbranchen sammensætter de rigtige løsninger. Alt dette er til gavn for miljøet og den danske økonomi i sidste ende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125