23948sdkhjf

Voksende Q400-flåde i Billund-firma

Opkøb: Selskabet Nordic Aviation Capital ejer nu 120 fly, som opereres i 20 lande verden over.

Opkøb: Selskabet Nordic Aviation Capital ejer nu 120 fly, som opereres i 20 lande verden over.



Af Herbert Nielsen

Lommerne er dybe i Billund-firmaet Nordic Aviation Capital. Senest har NAC deltaget i en sale-lease-back operation med det lettiske selskab airBaltic og med det colombianske flyselskab Aires.

I begge tilfælde handler det om fly af typen Bombardier Q400, for NAC er verdens førende leasingselskab inden for turboprop-fly.

Først i december kom nyheden om, at NAP gik ind i finansieringen af otte Q400 fly til airBaltic. Tre af disse fly er allerede leveret direkte til airBaltic, men de er nu solgt til NAC, der leaser dem tilbage til airBaltic. Samtidig overtager NAC køberforpligtelserne over for Bombardier af de næste fem Q400, der også lejes til airBaltic.

Dermed har airBaltic lettet sig for kapitalomkostningerne ved ejerskab og leaser fremover flyene, der opererer på blandt andet ruterne mellem Riga og Billund og København.

Kort efter kom så meldingen om, at NAC har indgået en tilsvarende aftale med colombianske Aires. Denne aftale handler om køb af fire Q400 fly, som Aires tidligere købte fra det koreanske selskab Jeju Air.

Således ejer NAC nu foreløbig 12 Bombardier Q400 fly, men i alt er flåden på over 120 fly, der opererer ved flere end 24 kunder i 20 lande verden over.

Ikke dårligt klaret af det danske selskab, der i øvrigt fyldte 20 års i 2010.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062