23948sdkhjf

Ung speditørelev blev fascineret af branchen: “Der burde komme flere kvinder ind i faget”

Laura Ravn Nielsen ville egentlig gerne have været sygeplejerske, men blev fascineret af de menneskelige interaktioner i transport- og logistikbranchen

Da 21-årige Laura Ravn Nielsen i første omgang blev ansat på Danske Fragtmænds lager-hotel i Aalborg, var målet egentlig bare at tjene nogle penge i sit sabbatår.

Hun drømte om at blive sygeplejerske, og var klar til at starte på uddannelsen. Lagerarbejdet fangede dog hendes interesse, og pludselig havde hendes karriereplaner ændret sig. I stedet for sygeplejeskolen startede hun som speditørelev hos Danske Fragtmænd.

- Inden jeg startede hos Danske Fragtmænd, troede jeg bare, at det handlede om at køre en lastbil fra a til b. Men når man kommer ind i det, så finder man ud af, at der er virkelig mange små steps, og at der er virkelige mennesker bag det hele. Jeg blev meget overrasket over, hvor kompliceret det faktisk var, fortæller hun til SCMNews.

Selvom Laura Ravn Nielsen var fascineret af branchen, var der en ting, som bekymrede hende en smule. Transport- og logistikbranchen har nemlig historisk set været præget af mandsdominerede arbejdspladser, og selv i dag er kvinderne fraværende både på direktionsgangen og på gulvet.

- Jeg var nok lidt bekymret for at træde ind i et meget mandsdomineret univers. Men jeg er blevet taget godt imod, og det har slet ikke været et problem. Så jeg synes helt sikkert, at der burde komme flere kvinder ind i faget. Det kunne være fedt at være foregangskvinde og inspirere flere til at turde gå i samme retning, siger hun.

Fra terminalservice til bulk-afdeling

I dag har Laura Ravn Nielsen været elev i omkring et halvt år. Indtil videre har hun arbejdet i terminalservice i Aalborg. Sammen med sine kollegaer har hun jagtet gods, når det er blevet væk og hjulpet med at løse, hvis en vare blev beskadiget under transporten.

Næste stop er bulk-afdeling, hvor medarbejderne sidder og disponerer, hvordan man får godset rundt mellem de forskellige terminaler.

Inden hun er færdiguddannet, skal Laura Ravn Nielsen prøve kræfter med mange forskellige dele af branchen. Næste stop er bulk-afdeling, hvor medarbejderne sidder og disponerer, hvordan man får godset rundt mellem de forskellige terminaler.

Allerede nu ved den unge speditørelev dog godt, hvad hun synes er spændende at arbejde med.

- Det jeg brænder for, er kundekontakten og kontakten med medarbejdere. Jeg tror det er det her med, at man skal samarbejde om at få tingene til at ske, og samtidig påvirke andre mennesker så de får en god dag. Det var også derfor jeg gerne ville være sygeplejerske, siger hun.

Lang vej endnu

Speditøruddannelsen tager sammenlagt to år. Om godt halvandet år er Laura Ravn Nielsen altså færdiguddannet og verden er åben for hende.

- Det er da planen at blive inden for den her branche. Måske ender jeg i en anden stilling, men jeg håber da at kunne fortsætte hos Danske Fragtmænd, siger hun.

Konkret håber hun, at karrieren kan ende med en stilling som driftsleder eller terminalchef, hvor hun kan arbejde endnu tættere med medarbejderne i driften.

- Der er selvfølgelig lang vej endnu, og jeg har stadig meget at lære, slutter hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094