Tyskland udpeger to banker til at forvalte Schenker-salg
Salget af tyske DB Schenker nærmer sig, og nu er der taget endnu et afgørende skridt.
Ifølge det svenske medie Dagens Industri, har den tyske stat, der ejer DB Schenker, betroet to Wall Street-banker at varetage et eventuelt salg af logistikgiganten.
Bankerne siges at være Goldman Sachs og JP Morgan.
Lige før jul 2022 besluttede DB Schenkers bestyrelse at undersøge et potentielt salg af virksomheden og ifølge Reuters, kan DB Schenker være 22 milliarder euro værd.
Reuters oplyser også, at logistikforretningens driftsresultat kan falde til tæt på 1,2 milliarder euro næste år, sammenlignet med forventede 2,1 milliarder euro i 2022.
DB Schenker
DB Schenker har omkring 76.100 ansatte fordelt over 130 lande og er verdens fjerdestørste logistikvirksomhed.
Virksomheden er en del af statsejede Deutsche Bahn, og udfører forskellige opgaver indenfor luft-, land-, sø- og kontraktlogistik.
Deutsche Bahn overvejer på nuværende tidspunkt at sælge selskabet, for at skaffe finansiering til en omfattende genopbygning af det tyske jernbanenet.
Spekulationer om salg
Siden de første meldinger om muligheden for salget, har analytikere og medier spekuleret i, hvem der eventuelt ville købe den tyske logistikkæmpe.
Mange har peget på den danske speditionsvirksomhed DSV, der med købet ville cementere sin plads som en af de største logistikvirksomheder i verden.
Mikkel Emil Jensen, analytiker hos Sydbank, er blandt dem der ser DSV som storfavorit, også selvom speditøren fra Hedehusene i det seneste regnskab nedjusterer den forventede indtjening kraftigt.
- Man skal selvfølgelig være varsom med at tage munden for fuld i perioder med tilbagegang. Omvendt giver det også muligheder for at gøre et godt køb. Så jeg tror ikke det vil afskrække DSV. Snarer tværtimod, da de har mulighed for at få det til en bedre pris, fortalte han tidligere på året til Fremtidens Logistik.
En anden storfavorit er DHL, og den tyske logistikvirksomhed har en klar fordel, da det er delvist ejet af den tyske stat. DB Schenker er statsejet og hvis udsigten til tabte arbejdspladser giver de tyske politikere kolde fødder, kan DHL blive valgt af politiske årsager.
Også den Kuehne + Nagel samt danske A.P. Møller - Mærsk er blevet peget på, som aktuelle kandidater. Mærsk har dog afvist at være interesseret i købet ved flere lejligheder.
Spekulationerne spreder sig - Hvem køber DB Schenker?