23948sdkhjf

Grenaa Havn løfter sig til nye ISO-højder

Den østjyske havn har nu papir på, at kvaliteten er i top inden for miljø, arbejdsmiljø og kvalitet.

Grenaa Havn A/S har fået det blå stempel inden for tre vigtige ISO-standarder - 9001, 14001 og 45001, der betyder, at havnen har opfyldt visse og strenge kriterier inden for områderne kvalitet, miljø og arbejdsmiljø. Forud var gået to års implementering af de tre ledelsessystemer.

Ved at blive certificeret opnår Grenaa Havn en række fordele. Blandt andet højere kvalitet, øget effektivitet, bedre styring af risici og mere tilfredse kunder og medarbejdere, lyder det fra havnen.

Garanti for kvalitet

Tilløbet til ISO-certificeringen tog sin begyndelse i starten af 2021. På det tidspunkt havde Grenaa Havn haft rekordstor omsætning flere år i træk og havde et naturligt ønske om at blive ISO-godkendt. Naturligt fordi flere af kunderne var store nationale og internationale virksomheder, hvor kravet ville blive, at man skulle dokumentere kvalitet og styring inden for områderne kvalitet, miljø og arbejdsmiljø, hvis samarbejdet skulle fortsætte. Derfor var det naturligt at ’få papir på’, at tingene var i orden på havnen.

- Det var jo ikke fordi, vi ikke var i kontrol med vores virksomhed. Det var vi. Men med en voksende organisation, en del flere medarbejdere og en støt stigende omsætning var det nu, vi skulle i gang, siger Mette Klit, QHSE-manager hos Grenaa Havn om valg af tidspunktet for at igangsætte certificeringen.

Hun understreger i øvrigt, at de tre ledelsessystemer er vigtige værktøjer, da de stiller krav til Grenaa Havn som organisation og samarbejdspartner.

- De krav, der stilles til os via certificeringerne, skal sikre, at vi altid yder vores bedste og altid stræber efter at sætte høje mål til vores normer, standarder og værdier, fortæller Mette Klit.

En mere sikker arbejdsplads

Henrik Carstensen, administrerende direktør i Grenaa Havn, er også sikker på, at de tre certificeringer vil være til gavn for havnens kunder og medarbejdere.

- Flere af vores kunder hører til blandt de markedsførende inden for deres felt. For dem er det et krav, at deres samarbejdspartnere er certificeret i henhold til ISO-standarderne inden for kvalitet, miljø og arbejdsmiljø. Derfor er det naturligvis vigtigt for Grenaa Havn, at vi har certificeringerne, så vi kan fastholde vores kunder, men i lige så høj grad at vi kan tiltrække nye, siger Henrik Carstensen og pointerer, at det også vil medføre en mere sikker arbejdsplads, især for de medarbejdere der færdes på havnearealerne. De der laster og losser skibene og til daglig kører de tonstunge maskiner.

- Især for de medarbejdere, der arbejder på selve havnen, vil det betyde en mere sikker hverdag. Det er fordi, hver eneste lille fejl eller risiko for fejl skal indberettes i et system, så vi kan identificere situationer og steder, som kan være potentielle farlige – og så gøre noget ved det i form af en handlingsplan, fortæller Henrik Carstensen.

Efter opnåelsen af de tre ISO-standarder skal Grenaa Havn nu til at arbejde videre med optimering og konsolidering af processerne, så organisationen er klar til næste opfølgningsaudit i 2024.

Fakta om de tre ISO-standarder:

ISO 9001: Denne standard beskriver kravene til et kvalitetsstyringssystem, der hjælper organisationer med at levere produkter og tjenester, der opfylder kundernes behov og forventninger.

ISO 14001: Denne standard beskriver kravene til et miljøstyringssystem, der hjælper organisationer med at identificere og reducere deres miljøpåvirkning og opfylde lovgivningsmæssige krav.

ISO 45001: Denne standard beskriver kravene til et arbejdsmiljøstyringssystem, der hjælper organisationer med at skabe et sikkert og sundt arbejdsmiljø for deres medarbejdere og andre interessenter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125