23948sdkhjf

Staten spytter i kassen: Glæde over kommende motorvejsbro i Padborg

Statslig medfinansiering af motorvejsbro skaber glæde i Aabenraa Kommune.

En statslig medfinansiering sikrer, at en ny motorvejsbro i Padborg bliver en realitet.

Det skriver Aabenraa Kommune, der allerede har afsat 25 mio. kr. til projektet.

Kommunens borgmester, Jan Riber Jakobsen, er glad for, at området nu får det løft, der er brug for.

- Jeg er kort sagt stolt over, at vi er lykkedes med at overbevise Folketinget, i tæt samarbejde med syddanske trafikordførere og medlemmer af Transportudvalget, om, at broen har sin berettigelse. Der er et stort behov for en ny bro, så motorvejen ikke længere er en barriere for virksomheder og medarbejdere i Padborg, som gerne vil benytte arealerne vest for motorvejen. En ny bro bliver en stor gevinst for både nuværende og kommende virksomheder, siger Jan Riber Jakobsen og fortsætter:

- Aabenraa Kommune afsatte allerede 25 mio. kr. til projektet i den tidligere byrådsperiode. Tak til byrådet for i 2021 at vise villighed til forlods at sætte penge af til et vigtigt projekt. Det viser endnu en gang vores vilje til fortsat at udvikle til gavn for erhvervslivet i Aabenraa Kommune.

Tilbage i august frigav byrådet i Aabenraa Kommune tre af de afsatte 25 mio. kr. til forberedende arbejde og projektering i området.

Også erhvervslivet i Aabenraa Kommune har haft et stort ønske om en ny motorvejsbro, der skal gøre betingelserne for at drive virksomhed endnu mere optimale.

- Der er ingen tvivl om, at tilsagnet om en ny motorvejsbro vækker glæde hos de virksomheder, der har hjemme i Padborg Transportcenter. Samtidig bliver det også en gevinst for de virksomheder, der overvejer at flytte til området. Det skaber optimale infrastrukturforhold for erhvervslivet, og det er med til at gøre porten til Europa endnu mere tilgængelig for både national og international transport. Padborg Transportcenter er et erhvervsområde i vækst, og vi oplever stor interesse fra virksomheder, der ønsker at etablere sig i Padborg, fordi vi ligger tæt ved Tyskland og vi har en god infrastruktur. Med broen bliver mulighederne endnu bedre, siger Helle Malene Kjølsen Olsen, der er chef for Erhverv & Bæredygtighed i Aabenraa Kommune.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142