23948sdkhjf

EL: Mistillid til Engelbrecht som minister

Dagens samråd om manglende CO2-data kan betyde transportministerens afgang.

Sagen om de manglende udleveringer af klimatal for en række af fremtidens infrastrukturprojekter får nu Enhedslisten til at udtrykke mistillid til transportminister Benny Engelbrecht.

Det siger partiets ordfører, Mai Villadsen, i umiddelbar forlængelse af dagens samråd i Transportudvalget, hvor ministeren ifølge flere partier ikke havde held med at give medlemmerne en ordentlig forklaring på, hvorfor CO2-beregningerne ikke blev forelagt forligspartierne, da den 160 mia. kr. store aftale infrastruktur blev indgået sommeren sidste år.

- Konklusionen er klar. Vi har ikke længere tillid til Benny Engelbrecht som transportminister. Det er vores helt klare vurdering, at ministeren har tilbageholdt tallene for Folketinget, siger Mai Villadsen på et møde med pressen torsdag eftermiddag.

- Vi kommer til at fremlægge et mistillidsvotum, hvis han ikke går af. Så må de andre partier vurdere, hvad de vil gøre, fortsætter hun.

Spørgsmålet til 160 mia. kr. er nu, om Enhedslistens mistillid til ministeren betyder hans afgang fra posten. Tegner der sig et flertal mod Benny Engelbrecht, kan han blive nødt til at trække sig.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173