23948sdkhjf

Danske Speditører genindfører EFFIE prisen

Speditør-pris skal øge fokus på alle de gode historier i logistikbranchen.

Danske Speditører genoptager nu uddelingen af EFFIE-prisen, der første gang blev uddelt ved Danske Speditørers 100-års jubilæum i 2010.

Prisen tildeles en medlemsvirksomhed i Danske Speditører, der har gjort sig positivt bemærket for effektiv-, innovativ- og energirigtig logistik. Formålet er at vise, hvordan samarbejdet mellem virksomhederne og aktørerne i forsyningskæden skaber merværdi til glæde for erhvervsliv og samfund.

Det skriver speditørernes brancheforening i en meddelelse til medlemmerne.

De gode historier

Transport Tidende har talt med Danske Speditørers adm. direktør Martin Aabak om motivet til at genoptage uddelingen af EFFIE-prisen.

- Vi ønsker først og fremmest, at skabe mere opmærksomhed om alle de positive historier, der findes i transport- og logistikbranchen. De får alt for lidt politisk opmærksomhed, mens få negative historier om social dumping, uhumske rasteplader og lignende løber med al opmærksomheden. Det ikke fair, fordi transport og logistik i virkeligheden handler om noget helt andet. Noget der har stor betydning for os alle, siger Martin Aabak og forklarer:

- Prisen skal være med til sætte fokus på transport- og logistikbranchen og den værdi den skaber for hele samfundet.

Han understreger, at det er vigtigt at få de negative historier frem i lyset.

- Men de må ikke få lov til at overskygge branchens mange positive sider. Vi har under corona-pandemien oplevet, at både politikere og forbrugerne har fået forståelse for den helt centrale rolle transport- og logistik spiller, når et moderne samfund skal fungere. Den forståelse skal vi bygge videre på, siger Martin Aabak.

Han fremhæver, at transport- og logistikbranchens hverdag ofte savner forståelse på Christiansborg.

- Det fører nogle gange til, at man vælger løsninger, som enten løser formålet dårligt, eller som har en række uønskede side effekter. Et vigtigt område er klimadagsordnen, hvor transport og logistik naturligvis skal bidrage og blive grønnere. Men der findes ikke én enkel løsning, der med et snuptag kan gøre lastbiler, fly eller skibe klimaneutrale. Det vil kræve en kombination er flere forskellige tiltag, blandt andet ved at gøre transport- og logistik endnu mere effektiv og klimavenlig, siger Martin Aabak.

-EFFIE-prisen er ikke en klimapris. Men fokus på nedbringelse af CO2-udledningen er et vigtigt led i driften af en moderne, innovativ og effektiv transport- og logistikvirksomhed. Højere effektivitet er lig med mindre klimabelastning. Den historie er det også vigtigt at få ud i en bredere offentlighed, siger Martin Aabak.

10.000 kroner til lokalområdet

EFFIE-prisen ledsages af et beløb på 10.000 kr., som vindervirksomheden kan anvende til et godgørende formål i sit lokalområde efter eget valg.

Speditionsvirksomheder, der ønsker at komme i betragtning til prisen, skal tilmelde sig til Danske Speditører med en ,beskrivelse af hvordan virksomheden arbejder med effektiv-, innovativ- og energirigtig logistik.

Frist for nominering er den 1. september 2021.

Blandt de indstillede nominerer EFFIE-komitéen 3 kandidater, som kommer til finalen.

Finalen afholdes på Danske Speditørers repræsentantskabsmøde d. 18. november 2021.

Juryen

Komitéen, der finder vinderen, består af Kristian Hegner Reinau, Associate Professor Ph.D. Head of Freight Transport Research Group v/ Aalborg Universitet, Lars Myrup Lassen, Journalist v/ Transport Tidende og Martin Aabak, Direktør v/ Danske Speditører.

Tidligere nominerede er bl.a. virksomheder som Itella, Blue Water Shipping, BringFrigo, JN Spedition og Freja.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156