23948sdkhjf

Ungarn skal mere på banen

Metrans investerer stort i ny hub, der skal øge netværket mod Øst- og Sydeuropa.

Ungarn skal have en større betydning som hub for transportstrømme til og fra store europæiske godshavne og videre til markeder i Øst- og Sydeuropa.

Det mener man hos banegodsselskabet Metrans, der er datterselskab af den Hamborg-baserede terminaloperatør HHLA (Hamburger Hafen und Logistik), der bygger endnu en jernbaneterminal i Ungarn for at udvide sine transporttjenester langs Adriaterhavskorridoren og mod Syd- og Sydøsteuropa.

En samtidig aftale er underskrevet mellem Metrans og den ungarske regering. Hubterminalen bygges i Zalaegerszeg, som er placeret på transportaksen til Adriaterhavets havne Trieste, Koper og Rijeka.

Mængden af containere, der transporteres med jernbane i Ungarn, er vokset støt i de senere år. Metrans har draget fordel af dette, især gennem hubterminalen i Budapest, der åbnede i 2017. I det første år blev cirka 250.000 standardcontainere (TEU) håndteret på anlægget, og dette steg til 425.000 TEU i 2019. På trods af de gældende begrænsninger som følge af coronaviruspandemien har antallet af containere, der blev håndteret i 2020, generelt været stabilt, lyder det fra selskabet.

Angela Titzrath, bestyrelsesformand i HHLA:

- Vi investerer i Ungarn, fordi vi ser et stort potentiale der for fremtidens jernbanetransport. Adriaterhavskorridoren udvikler sig til en ekstremt vigtig europæisk transportakse. Derfor erhvervede vi også for nylig en havneterminal i den italienske by Trieste. Og Ungarn, med sin placering i hjertet af Europa, er af afgørende betydning for udvidelsen af Metrans-netværket også mod Syd- og Sydøsteuropa. Jeg vil gerne takke de ungarske ministerier og de relevante myndigheder i regionen for det gode samarbejde, siger Angela Titzrath.

Peter Kiss, formand for direktionen i Metrans Group, har annonceret investeringer på over 40 mio. euro til at konstruere og udstyre den nye terminal.

- Denne store økonomiske investering viser, hvor vigtig Ungarn er for den videre udvikling af Metrans. Vi ønsker at vokse i Ungarn og med det ungarske folk. Den planlagte terminal vil hjælpe med at give landet et yderligere løft mod at blive et af de mest effektive logistiske knudepunkter i Europa, siger Peter Kiss.

Fundamentet til terminalen lægges til efteråret i år, og den første del af hubben går efter planen i drift i 2023. Metrans forventer, at cirka 120 nye job skabes i Zalaegerszeg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.629