23948sdkhjf

DSV bygger nyt logistikcenter i Horsens

Koncernen investerer 2 mia. kr. i ny hub på nabogrunden i Lund.

Transport- og logistikkoncernen DSV har af Horsens Kommune købt en 500.000 kvadratmeter stor grund ved siden af selskabets nuværende faciliteter i Lund uden for Horsens.

Her vil DSV frem mod 2026 investere omkring 2 mia. kr. i DSV Logistikcenter Horsens, der ifølge en skriftlig meddelelse bliver det største i Europa med kun én lejer.

DSV ønsker at konsolidere virksomhedens lagre og terminaler i Horsens-området for at opnå en øget effektivitet og produktivitet og samtidig skabe grønne besparelser.

- I DSV har vi fokus på at sikre vækst i vores forretning. Vi ønsker som en del af vækststrategien at samle alle vores aktiviteter inden for Air & Sea, Road og Solutions på én lokation for at sikre både effektiv drift og endnu bedre løsninger for vores kunder. Samtidig er Horsens et strategisk vigtigt knudepunkt i forhold til vores distributionsmønstre mellem Norden og Europa, og vi har mange dygtige medarbejdere her, vi gerne vil beholde, så vi er meget glade for, at vi med denne aftale kan fastholde vores tilknytning til byen, siger Simon H. Galsgaard, administrerende direktør for DSV Road Denmark.

Kontorbygningen bliver cirka 18.000 kvadratmeter, cross-dock-terminalen til omfordeling af varer bliver cirka 50.000 kvadratmeter, og endelig kan der komme mellem 200-269.000 kvadratmeter logistikfaciliteter.

- Det er til dato det største byggeri, DSV har opført, og det er det største i Europa med kun én lejer, så vi glæder os naturligvis til de nye og enorme muligheder, det også giver os. Det er en del af vores strategi at konsolidere vores mindre faciliteter og skabe større, moderne og fremtidssikrede faciliteter, som kommer både vores kunder og os til gavn. Blandt andet bliver Nyt DSV Logistikcenter Horsens kendetegnet ved en meget høj grad af automatisering, som sikrer hurtig og effektiv håndtering af store volumener af gods, siger Simon H. Galsgaard.

Det største erhvervsjordssalg

For Horsens Kommune er der tale om et historisk stort salg af erhvervsjord.

- Mig bekendt er det her det største erhvervsjordssalg i Horsens Kommunes historie, og jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at DSV har valgt at placere deres nye logistikcenter i vores kommune. DSV har i dag cirka 750 arbejdspladser i Horsens, og med udvidelsen vil det stige til over 1.000 - og flere vil med tiden formentlig komme til. Det er arbejdspladser inden for logistik, transport, lager og administration, som er arbejdspladser, der passer godt til Horsens. Derfor er jeg rigtig glad for den aftale, vi har indgået om salg af en halv million kvadratmeter erhvervsjord til DSV, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune og fortsætter:

- Så stort et byggeri betyder, at der vil være rigtig mange arbejdspladser i anlægsfasen, og det vil blandt andet komme lokale håndværkere og vognmænd til gavn. DSV har lavet et overslag, der viser, at det ikke er urealistisk, at der i anlægsfasen vil være 250 jobs, siger Peter Sørensen.

Ny vej til Horsens C

Som en del af aftalen planlægger Horsens Kommune at anlægge en omfartsvej, der vil lede store dele af den tunge trafik fra erhvervsområdet til Horsens C-afkørslen. Formålet er at give erhvervsvirksomhederne i området lettere adgang til E45 og at aflaste den meget trafikerede Silkeborgvej. Det vil samtidig være til gavn for de bilister, der pendler til og fra Horsens ad Silkeborgvej og krydser E45 ved Horsens V.

- Silkeborgvej og afkørslen ved Horsens Vest er blandt de allermest trafikerede strækninger i hele kommunen, og med en øget trafik fra blandt andet DSV er det nødvendigt at få skabt en anden forbindelse til E45. Derfor anlægger vi en ny vej fra Horsens C til Vrøndingvej og videre til Mossvej, hvoraf den sidstnævnte del allerede er lokalplanlagt. Forventningen er, at den nye vej vil flytte cirka 80 procent af den lastbiltrafik fra erhvervsområdet, der i dag kører til og fra E45 ved Horsens Vest og Silkeborgvej, forklarer Peter Sørensen.

Forventet første spadestik på det nye byggeri er august 2021. Forventet indflytning er ultimo 2022/primo 2023, hvor lagerbygning, terminal og administrationsbygning står færdige. Herefter vil der pågå yderligere arbejder i cirka 3 - 3½ år, hvorefter det nye DSV Logistikcenter Horsens forventes færdigudbygget i løbet af 2026.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141