23948sdkhjf

Vejforening: Danmark bør ikke gå i stå

Dansk Vejforening opfordrer transportministeren til at iværksætte store anlægsprojekter.

Den private organisation Dansk Vejforening opfordrer nu transportminister Benny Engelbrecht til at skrue op for aktiviteterne inden for store bygge- og anlægsprojekter, der vil kunne sætte gang i aktiviteten, mens branchen fortsat venter på en mobilitetsplan frem mod 2030.

Det fremgår af et brev, Dansk Vejforening har sendt til transportministeren.

Effektivt middel

Ifølge organisationen er iværksættelse af store bygge- og anlægsprojekter blandt de mest effektive midler til at trække den økonomiske aktivitet op i gear.

”I Dansk Vejforening mener vi således, at den nuværende situation nærmere aktualiserer igangsættelse af projekter snarere end giver anledning til at udskyde dem”, lyder det fra Dansk Vejforening, der i sit brev til transportministeren fortsætter:

”En klimaplan kommer før en mobilitetsplan, og Dansk Vejforening har forståelse for rækkefølgen, og at det er et arbejde, der tager tid. Men vi mener ikke, at Danmark i den mellemliggende periode, bør gå i stå. Derfor opfordrer vi i stil med andre organisationer inden for bygge- og anlægsbranchen til at igangsætte projekter med vedtagen anlægslov og VVM-redegørelser til at sætte gang i aktiviteten. Projekterne kan blive udbudt og derefter udført i løbet af de kommende 1-3 år til gavn for dansk økonomi ovenpå coronakrisen. Det vil gavne mange virksomheder inden for anlægsbranchen her og nu, og det vil fremme væksten og lette fremkommeligheden, når Danmark kommer op i gear igen”, lyder det i brevet.

Dansk Vejforening tilføjer, at den senere på året lancerer et grønt vejudspil, hvor der gøres rede for foreningens anbefalinger, som den håber kan finde vej i regeringens grønne mobilitetsplan.

Dansk Infrastruktur

Også hos branchefællesskabet Dansk Infrastruktur mener man, at det er oplagt at udbygge infrastrukturen i den nuværende situation.

I et indlæg til Bygge- og Anlægsavisen lyder det fra branchedirektør i Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri, Henrik Friis:

- I den økonomiske krise, som vi er på vej ind i, drejer det sig ikke kun om at skabe beskæftigelse på kort sigt ved at igangsætte anlægsarbejder men også om at skabe grundlag for vækst og beskæftigelse på længere sigt ved at få virksomheder og markeder til at fungere endnu bedre, siger Henrik Friis.

(Denne artikel er også bragt i Transport Tidende nummer 10/2020.)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141