23948sdkhjf

- Kunderne skal have det bedste udstyr

Verdens største mobile havnekran skal tiltrække mere aktivitet til Esbjerg Havns kunder.

Nakken skal bøjes godt tilbage, hvis man fra kajen på Østhavnen vil have det fulde overblik over Esbjerg Havns nyeste indkøb; Liebherr 800 – verdens største mobile havnekran.

Med en tårnhøjde på knap 48 meter og en bomlængde på 66 meter fylder den godt på Østhavnen, hvorfra den fremover skal servicere havnens kunder – særligt inden for offshoreindustrien.

Løft i verdensklasse

Esbjerg Havn er verdens førende installationshavn inden for offshore vind. Halvdelen af alle havvindmøller, der er opsat i verden, er installeret herfra, og 50 procent af havnens omsætning stammer fra offshore vind-forretningen.

Den position mere end cementerede den vestjyske havn i slutningen af august med ankomsten af Liebherr 800 – verdens største mobile havnekran, der især er indkøbt for at tilbyde havnens store kunder i offshorebranchen løft i verdensklasse.

Som udskibningshavn for en vindmøllebranche, hvor vindmøllerne bliver større og tungere, er der for Esbjerg havn brug for, at grejet er i orden. Den nye Liebherr 800 løfter over 300 tons i enkeltløft. Samtidig gør den det muligt for havnens mobile havnekraner at udføre tandem-løft, hvor to kraner tilsammen løfter helt op til 448 tons.

På verdensplan findes kun 12 af denne type kraner, som den tyske virksomhed Liebherr står bag, siger Dennis Jul Pedersen, havnedirektør i Esbjerg havn:

- Dette er den eneste af sin slags i Vesteuropa. Den repræsenterer en investering på et betragteligt tocifret millionbeløb, så det er klart, at vi forventer os meget af den. Jeg glæder mig over, at vi med den nye kran udvider vores krankapacitet betragteligt. Vi skal håndtere mere og mere stort gods på havnen i fremtiden, og derfor har vi brug for at opruste. Jeg glæder mig også over, at kun få havne i verden har en lignende kran, fordi det viser, at Esbjerg Havn er en international sværvægter, siger Dennis Jul Pedersen.

Mere aktivitet til kunderne

Esbjerg Havn råder i forvejen over Skandinaviens største samling af mobile Liebherr-kraner, som nu er blevet yderligere udbygget.

Det er udviklingen inden for offshoreindustrien, som nødvendiggør anskaffelsen af den nye kran, der kan løfte større og tungere gods end de nuværende kraner. Årsagen hertil er, at komponenterne til havvindmøllerne i Nordsøen bliver større og større samtidig med, at behovet for at kunne håndtere tungt maskin- og produktionsudstyr vokser inden for de øvrige industrier på havnen.

- Det er et udtryk for, at det går godt på Esbjerg havn. Men det er også et udtryk for, at vi er nødt til at stille det bedste kranudstyr til rådighed for vores kunder for at kunne bibeholde vores position på vindmarkedet. Vi er jo nødt til at sikre os, at vi først og fremmest kan supportere vindindustrien og de tunge komponenter. Dernæst vil vi naturligvis gerne tiltrække stykgods fra især Hamborg/Bremen området, siger Dennis Jul Pedersen og fortsætter:

- Vi vil i højere grad tiltrække mere aktivitet, end specifikt nye kunder. Kranen skal stå til rådighed for vores eksisterende kunder, så de kan skabe mere aktivitet. Det hænger sammen med, at når vi kigger på Esbjerg Havn, hvor er det så, vi har kompetencerne? Det er på stykgods og specialdele til offshoreindustrien. Og så ved vi fra Liebherr, at når de her store kraner kommer ind på havnene, så tiltrækker de en masse gods, der kommer ind og skal samles og lastes. Og det ser vi nogle muligheder i, siger havnedirektøren.

Dennis Jul Pedersen tilføjer, at Esbjerg Havn har haft kranførere på kursus i de sidste tre måneder for at lære at operere den nye kran, der kun er beregnet til at køre på Østhavnen, da havnens øvrige arealer ikke kan holde til vægten fra sværvægteren.

(Denne artikel er også bragt i Transport Tidende nummer 17).

Fakta om Liebherr LHM 800

Vægt: 795 tons

Løftekapacitet: 308 tons

Tårnhøjde: 47,9 meter

Længde på bom: 66 meter

Aksler: 34 styk

Hjul: 136 styk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144