23948sdkhjf

CPH bød LATAM Cargo velkommen

Første direkte cargo-rute mellem Skandinavien og Latinamerika i 13 år.

Der var ikke sparet på hverken vandkanoner eller solskin, da Københavns Lufthavn (CPH) i slutningen af juni lagde airside til indvielsen af den første direkte luftfragtfrekvens mellem Skandinavien og Latinamerika siden 2006.

Det er det førende latinamerikanske luftfragtselskab LATAM Cargo, der ser forretning i at genoptage ruten, som fremover drives i samarbejde med CPH, WFS, DHL og GSA'en Kales Airline Services.

Øget konnektivitet

Nu skulle det være sikkert og vist: Den første direkte og dedikerede cargo-rute mellem Skandinavien og Latinamerika i 13 år er en realitet.

Fremover vil én ugentlig frekvens tilbyde kunder i begge regioner større konnektivitet via et Boeing 767-300F-fragtfly, der ventes at transportere mellem 20 og 25 tons cargo per flyvning.

I midten af juni fandt den allerførste flyvning sted på ruten. På anden frekvens i slutningen af måneden fandt selve indvielsesflyvningen sted, hvor repræsentanter fra Københavns Lufthavn, LATAM Cargo, Worldwide Flight Services, DHL, GSA’en Kales Airline Services samt transportpressen også deltog.

København er den syvende destination, LATAM Cargo har åbnet inden for de seneste 12 måneder.

Frekvensen øger konnektiviteten mellem Skandinavien og de forskellige markeder i Latinamerika med en udgående rute, der inkluderer København, Viracopos (Brasilien), Montevideo (Uruguay), Santiago (Chile) og Quito (Ecuador). Returrejsen går via Miami og Bruxelles til København.

Gabriel Oliva, senior vice president for Nordamerika, Europa og Asien hos LATAM Cargo:

- Som det førende luftfragtselskab i Latinamerika har vi taget ansvaret på os med at forbinde regionen med verden og omvendt. Beviset på dette er de mere end 150 destinationer, der i øjeblikket tilbydes af LATAM Cargo Group. Størrelsen og styrken på vores netværk er de grundpiller, der gør os til en strategisk partner for vores kunder mod at fragte deres forsendelser til slutdestinationen på kortere tid, siger Gabriel Oliva.

Viser ruten sig som en succes, kan frekvensen øges til to ugentlige afgange, lyder det desuden fra LATAM Cargo.

Vigtig for pharma-industrien

De skandinaviske kunder skal især findes i medicinal-, bil-, olie- og papirindustrierne, lyder det fra Kaspar Andreas Nissen, luftfragtspecialist hos CPH:

- Med den nye rute forbinder LATAM Cargo nu Skandinavien til Latinamerika med en direkte frekvens. Den vil give skandinaviske afskibere og speditører en smidig og effektiv luftfragtoperation direkte til Latinamerika. Tilføjelsen af den direkte frekvens er ikke alene vigtig for håndteringen og transporten af pharmaprodukter, men lige så vigtig er den for industrierne inden for fødevareingredienser og biludstyr, der også kræver stringent og effektiv transport. Som CEIV certificeret luftfragtselskab vil LATAM Cargo nu tilbyde en unik pharma-løsning til Sydamerika, ud over hurtige og troværdige løsninger inden for general cargo, siger Kaspar Andreas Nissen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096