23948sdkhjf

YX klar med landets første offentlige el-lader til lastbiler

Endeligt en offentligt tilgængelig ladestander med kræfter til opladning af el-lastbiler.

7. marts blev  der skrevet Danmarkshistorie, da  YX kunne præsentere landets første offentlige lader til lastbiler i Nyborg.

I takt med at der kommer flere el-lastbiler på de danske veje, kræver det naturligvis, at de kan oplades. Derfor er der nu godt nyt på vej til lastbilchauffører i el-lastbiler.

Fra den 7. marts vil det være muligt for vognmænd og chauffører at oplade deres el-lastbil på YX’ truckanlæg på Storebæltsvej 7 D i Nyborg. Laderen vil være den første el-ladestander til tung trafik på et anlæg i Danmark.

- Vi er meget stolte over, at vi nu kan lancere den første lader, dedikeret til tung trafik. Vi vil investere i elektrificeringen af den tunge trafik, så vognmænd og chauffører kan holde hjulene kørende og fragte varer rundt i Danmark med el-lastbiler, siger Michael B. Hansen, COO hos YX.

Han fortsætter:

- Vi starter i Nyborg på grund af den centrale beliggenhed, som er med til at binde Danmark sammen med el, men vi er klar til at etablere flere el-ladestandere i takt med, at kunderne efterspørger dem.

Flytter sig sammen med kunderne

Introduktionen af den nye el-ladestander til lastbiler sker med input fra DFDS og vil være en vigtig del af DFDS’ ambitioner om at rulle elektriske lastbiler ud over hele Europa. Der er helt konkret tale om en 360 kW-lynlader, som vil gøre det muligt for chauffører at oplade hurtigt og effektivt.

- Vi kender den danske transportbranche, vognmændene og deres behov. I takt med at kunderne flytter sig på teknologi, gør vi det også. Det er både HVO og Adblue gode eksempler på. Elektrificeringen af lastbiler er igen et eksempel på, at vi flytter os sammen med kunderne, siger Michael B. Hansen.

Selve anlægget i Nyborg er dedikeret til lastbiler, så der ikke er personbiler på anlægget. YX’ truckanlæg har den rette beliggenhed med gode tilkørselsforhold, da tung trafik stiller særlige krav til anlæggets struktur.

Når vognmænd og chauffører kører el-lastbiler, sker opladningen også hjemme. Derfor ønsker selskabet også at hjælpe sine kunder med at etablere el-ladestandere, når behovet opstår hjemme hos vognmændene.

Den nye el-lader på anlægget i Nyborg markeres desuden med et officielt åbningsarrangement den 12. april for kunder og samarbejdspartnere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111