23948sdkhjf

DAF starter samlefabrik for elektriske lastbiler

Serieproduktion af XD og XF Electric påbegyndes i foråret 2023.

DAF udvider sine produktionsfaciliteter med en ny samlefabrik for elektriske lastbiler i Eindhoven, hvor produktionen af New Generation DAF XD og XF Electric påbegyndes til foråret. Opførelse af fabrikken til elektriske lastbiler tog 18 måneder.

DAF forventer, at produktionen vil stige til flere tusinde køretøjer om året over de næste år i overensstemmelse med den stigende efterspørgsel efter fuldt elektriske lastbiler.

4x2- og 6x2-trækkere og -forvogne

Grundlaget for en New Generation DAF elektrisk lastbil er en såkaldt glider, et chassis uden drivlinje, men med et førerhus. Glideren fremstilles på DAF's primære lastbilproduktionslinje. 4x2 trækkere og 4x2 samt 6x2 forvogne monteres på XD og XF Electric lastbiler i en ottetrins proces på samlefabrikken for elektriske lastbiler.

To samlelinjer

Den nye fabrik har to samlelinjer. Batteripakkerne samles på undermontagelinjen, mens alle højspændingskomponenter, herunder batterier og drivlinje, monteres på chassiset på hovedmontagelinjen. Derefter udføres der grundige kontroller på de sidste stationer for at sikre, at lastbilen fungerer perfekt.

Skræddersyet

Som for alle DAF-køretøjer bliver XD og XF Electric skræddersyet. Derfor er de elektriske PACCAR drivlinjer modulopbyggede. Ud over tilgængeligheden af to PACCAR EX motorer (med seks forskellige ydelsesværdier) kan batteripakkerne også monteres i forskellige positioner på chassiset, afhængigt af kundens behov. Dette garanterer maksimal fleksibilitet for karosseribyggere.

DAF XD og XF Electric

DAF XD og XF Electric blev lanceret på IAA-messen i Hannover i september 2022. De fuldt elektriske PACCAR drivlinjer leverer effekter på mellem 170 og 350 kW (210-480 hk). DAF tilbyder også et udvalg af batteripakker gennem en modulær tilgang. Den mindste pakke indeholder to "strenge", som tilsammen har en kapacitet på 210 kWh, og tilbyder en rækkevidde på op til 200 kilometer. Den største har 5 "strenge" med en kapacitet på 525 kWh og kan opnå en rækkevidde på over 500 kilometer. De elektriske lastbiler er perfekt udstyret til hurtig opladning, og selv den største batteripakke kan oplades fra 0-80 procent på lidt over 45 minutter.

/anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11