23948sdkhjf

Sporing af stykgods med ”Internet of Things”-teknologi

Dachser indfører digitale sporingshenheder på 8.500 veksellad.

I 2022 har Dachser indført sporingsenheder på 8.500 veksellad, der bruges til langdistancetransport af stykgods. Det betyder, at transporter kan spores i realtid, og ankomsttider kan beregnes nøjagtigt.

På den måde får Dachsers medarbejdere helt nye muligheder inden for visualisering og analyse og kunderne får bedre indsigt i forsyningskæden.

Fem telematiktavler behandler og viser Dachser-medarbejderes positionsdata i realtid fra langdistancetransport af stykgods. Tavlerne kan spore transport og vise den nøjagtige position af sporbare køretøjer eller udstyr i realtid.

På den måde kan filialerne og kunderne opnå en præcis beregning af ankomsttiderne for hver transport, hvilket forenkler planlægningen af håndteringen i terminalerne og inden for kortdistancetransport. Derudover visualiserer tavlerne muligheder for ekstra belastninger og returbelastninger, hvilket forbedrer samarbejdet mellem grenene.

Endelig viser tavlerne også information om kommende serviceaftaler for enhederne. I de kommende måneder begynder systemet også at vise GPS-data fra chartertransporter, som sjældent udføres med virksomhedens eget udstyr, via en specialudviklet app til chaufførerne.

Dachser Norge har taget sporingsenhederne i brug, og medarbejdere med ekspertise inden for drift og innovation arbejder nu på at implementere teknologien på en optimal måde.

- Sporingsenhederne og den nye digitale platform er blot nogle af vores mange tiltag til at automatisere og dermed også gøre vores processer mere effektive, siger Evaldas Mozeiko Teamleder Import/Export European Logistics Dachser Norge.

- Vi tester alle løsninger, der kan forenkle arbejdsgangen og forhåbentlig skabe en bedre hverdag for vores medarbejdere.

Dachser har samarbejdet med Deutsche Telekom og andre teknologivirksomheder om at udvikle innovative, smarte sporingsenheder til brug i veksellad. Disse enheder er udstyret med avancerede SIM-kort og består af energibesparende, sol-assisterede energimoduler, satellitbaseret positioneringsteknologi og trådløse moduler baseret på de nye 5G/LPWAN-netværk.

12 års levetid

Derudover bruger de også andre udbredte radiostandarder for at gøre løsningen ekstra pålidelig. Den indbyggede løsning er udviklet med det formål at holde i hele vekselhusets levetid på 12 år, uden vedligeholdelse.

- Ved at kombinere realtidsdata og visualisering tager vi et vigtigt skridt fremad i sporing og styring af forsendelser i vores stykgodsnetværk, siger Alexander Tonn, COO for Road Logistics hos Dachser.

- Dette vil hjælpe vores personale med kapacitetsplanlægning, hvilket sikrer, at de kan optimere udnyttelsen af transporten og øge effektiviteten af terminalhåndteringen" Det nyder vores kunder også godt af, da vi fortsat kan levere den kvalitet, de forventer af Dachser, selv i disse tider med stadig lavere kapacitet.

Fra udviklingsfasen til implementering

Det krævede omfattende forsknings- og udviklingsarbejde at lande på en omkostningseffektiv og pålidelig løsning til sporing af veksellad til stykgodstransport, som er robuste og har lang levetid, men som ikke er tilsluttet strømforsyning eller lastbiler.

- Da LPWAN-teknologierne dukkede op, begyndte vi at undersøge dem på et tidligt tidspunkt som en del af Dachser Enterprise Lab med Fraunhofer Institute IML. Sammen med Deutsche Telekom var vi således i stand til at forberede denne innovation til praktisk brug og tilføje reel værdi til vores netværk, siger Stefan Hohm, Chief Development Officer hos Dachser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127