23948sdkhjf

Web-shoppere ønsker bæredygtig levering

DHL-undersøgelse viser, at europæiske forbrugere ønsker øget bæredygtighed ved web-handel.

Størstedelen af de europæiske forbrugere ønsker større bæredygtighed fra netbutikkerne – også når det gælder indpakning og forsendelse af pakker. Hele 93 procent vælger angiveligt at handle i en netbutik alene ud fra de leveringsmuligheder, der er til stede. Det og mange andre tal er at finde i DHL Online Shopper Survey, der er en ny omfattende undersøgelse af den europæiske nethandel.

- Forbrugerne har et stort fokus på bæredygtighed og derfor er det ikke underligt, at det også udmønter sig i de krav, de stiller til netbutikkerne. Det er i dag et konkurrenceparameter for netbutikker, at de kan tilbyde bæredygtige leveringsmuligheder, men hurtig levering er fortsat det, de fleste foretrækker, siger Parvinder Tiwana, der er salgsdirektør i DHL Express i Danmark.

5000 net-shoppere

DHL eCommerce Solutions har spurgt 5.000 forbrugere på tværs af ni lande i Europa om deres vaner og præferencer, når de handler på nettet.

Undersøgelsen giver et godt indblik i forbrugernes ønsker til præsentation af varer, betalings- og leveringsmuligheder osv.

Dermed er den vigtig læsning for de danske netbutikker – særligt dem, der har kunder i udlandet. Og bæredygtighed bliver stadig vigtigere for europæiske forbrugere, mens leveringsudbyderens pålidelighed fortsat er i centrum.

Mere end 2/3 af alle europæiske forbrugere handler mindst én gang om måneden i en udenlandsk netbutik. Det skyldes primært, at omkring halvdelen (45 pct.) søger et bestemt mærke eller produkt, de ikke kan få i deres hjemland.

En ud af tre forbrugere (33 pct. ) handler i en udenlandsk webshop, fordi de kan få den ønskede vare til en lavere pris. Og omkring halvdelen (53 pct.) af alle europæiske forbrugere ønsker ifølge den nye undersøgelse, at netbutikkerne bliver mere bæredygtige både hvad angår indpakning og levering.

Hver femte svensker

Flere end hver femte af de svenske forbrugere siger endda, at de altid vil betale mere for miljøvenlige leveringer. Tre ud af fem (58%) europæiske forbrugere er endda villige til at vente længere på de bestilte varer, hvis blot de bliver leveret på en mere bæredygtig måde. Dog er det væsentligste dog fortsat, hvor pålidelig logistikoperatøren er.

- Alene det at kunderne kan dirigere deres pakker hen, hvor de nemmest kan modtage dem, så vi ikke kører forgæves kan reducere vores CO2-aftryk – og gøre leveringen mere bæredygtig. Det hjælper et stort netværk af pakkebokse og ServicePoints også med, siger Parvinder Tiwana.

Den nye undersøgelse viser også, at ni ud af 10 (93 pct) af de europæiske forbrugere vælger netbutik ud fra hvilke leveringsmuligheder, der er.

Det endda i en grad, hvor tre ud af fire forbrugere i Spanien, Sverige og Storbritannien har svaret, at de har fravalgt en netbutik, fordi deres foretrukne leveringsmulighed ikke var til stede.

På europæisk plan er det to ud af fem (41 pct.), der har fravalgt en butik, fordi leveringsmulighederne ikke var tilfredsstillende.

Returnering er vigtigt

Endelig spiller det også en kæmpe rolle for forbrugerne, at de gratis kan returnere en vare. Omkring halvdelen af potentielle europæiske kunder vil udelukke en netbutik, hvis den ikke tilbyder gratis returnering, og fire ud af fem (81%) foretrækker, at butikkerne sender en returlabel med, så de ikke selv skal printe.  

DHL Online Shopper Survey og mange flere tal kan ses her

/Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125