23948sdkhjf

Halvgrønne ordrebøger

Halvdelen af danske rederiers nybygninger kan sejle på grønne brændstoffer.

Danske rederier har 51 nye skibe på vej fra værfterne. 25 af dem kan sejle på grønne brændstoffer, viser ny analyse fra Danske Rederier.

Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse.

En årelang nedgang i bestilling af nye skibe fra danske rederier er i år vendt til en fremgang.

Lige nu er der samlet set bestillinger på 51 nye skibe fra danske rederier, sammenholdt med 44 sidste år. Det er første gang, at antallet af danske bestillinger går frem siden 2015.

Samtidig har en stor del af de bestilte skibe mulighed for at sejle på nye grønne brændstoffer. Af de 51 bestillinger er 25 skibe kompatible med nye grønne brændstoffer, og det er en melding, som vækker begejstring hos Danske Rederier:

- Det vidner om, at rederierne er deres ansvar bevidst. Og så viser det jo med al tydelighed, at de danske rederier gør mere end blot at tale om den grønne omstilling. De går forrest og søsætter nu de skibe, der er en forudsætning for den grønne omstilling af skibsfarten frem mod 2050, siger Maria Skipper Schwenn, direktør for klima, miljø og sikkerhed i Danske Rederier.

Flere nye ordrer

Siden Finanskrisen i 2009 har pilen peget nedad, når det gælder antallet af bestillinger på nye skibe i de danske rederier. 2021 var en bundskraber med 44 bestillinger, men i 2022 er vi på samme niveau som i 2020.

Offshore-rederiet, ESVAGT i Esbjerg er et af de rederier, som venter på at få levere et nyt grønt skib.

De har bestilt verdens første grønne Offshore Service Skib, som skal servicere havvindmølleparkerne med vindmølleteknikere og reservedele.

- De er lidt som ringen, der bliver sluttet, når vi både kan være med til at bidrage til udbygningen af den grønne energi i Danmark og være aftager af nye grønne brændstoffer. Det var oplagt for os at investere i et grønt skib, når så meget af vores forretning handler om at understøtte den grønne omstilling, siger CEO i ESVAGT, Peter Lytzen.

Ser man på bestillinger af skibe globalt, er der lige nu bestilt skibe for det, som svarer til 10 procent af den nuværende verdensflåde. I 2009 toppede den globale ordrebog med bestillinger på nye skibe svarende til 52 pct. af den daværende globale flåde.

Danske Rederier har som strategimål, at mindst fem procent af danskopererede skibe i 2030 skal kunne sejle på grønne brændstoffer.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mærsk trækker i førertrøjen med "målebånd" til grønne IT-indkøb
Slaget er slut: Folketinget vedtager kilometerafgift
Balkan-korridor skal bane vejen for førerløs godstransport
DHL hælder biofuel på Formel1-lastbiler
Kartoffel-gate: Mistanke om protestaktion på Storebæltsbroen
Scan Global udvider med opkøb og står styrket i Europa

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14