23948sdkhjf

Københavns Lufthavn vil have flere kvindelige ledere

Kun hver fjerde leder i CPH er kvinde, men det vil lufthavnen lave om på.

Ambitionen er klar. Der skal flere være kvindelige ledere i Københavns Lufthavn. Derfor har administrerende direktør, Thomas Woldbye, sat sin underskrift på Dansk Industris Gender Diversity Pledge, der er dansk erhvervslivs fælles håndslag på at arbejde for at skabe mere ligelig kønsfordeling i erhvervslivets ledelser og bestyrelser. Det betyder, at Københavns Lufthavne nu forpligter sig til at arbejde for større lighed og kønsdiversitet.

- Vi vil gerne tiltrække de bedste talenter til, og halvdelen af Danmarks talentpulje er kvinder. Men ligesom mange andre virksomheder i transportbranchen har vi ikke formået at få nok af dem ombord. Derfor er de underrepræsenterede i CPH generelt - og især blandt lederne, hvor 26 procent af alle ledere er kvinder. Det er ikke godt nok. Derfor forpligter vi os nu til at arbejde målrettet på at få større kønsdiversitet i ledergruppen. Første skridt er en underskrift. Næste skridt er at gøre mål til handling og arbejde for at rekruttere flere kvindelige ledere, siger Thomas Woldbye.

Dansk Industris administrerende direktør og medlem af CPH's bestyrelse Lars Sandahl Sørensen har skrevet under på DI's vegne. Lars Sandahl Sørensen er spydspids for Dansk Industris Diversity Pledge, og han er rigtig glad for, at CPH har valgt at underskrive aftalen:

- Jeg er stolt over og glad for, at CPH har underskrevet pledget og vil arbejde målrettet med at øge kønsdiversiteten i virksomheden. Det at tilslutte sig dette fælles løfte vidner om, at CPH tager ansvar og presser på for positiv forandring - også selvom det er svært. Samtidig kan det være en stor inspirationskilde for andre virksomheder, der også ønsker at løfte denne agenda. I DI stiller vi en række værktøjer til rådighed og skaber rum for inspiration og videndeling med andre virksomheder, der arbejder målrettet med at øge kønsdiversiteten i dansk erhvervsliv.

Med underskriften tilslutter Københavns Lufthavn sig 16 principper, der skal skabe mere kønsdiversitet i virksomheden. The Gender Diversity Pledge opstiller desuden overordnede målsætninger og specifikke måltal for kønsdiversitet i ledelse og bestyrelse, som erhvervslivet skal opnå i fællesskab inden 2030. Med underskriften følger en forpligtelse til at fastlægge og arbejde for at nå konkrete måltal.

Thomas Woldbye mener, at det er realistisk at skabe en bedre kønsbalance i Københavns Lufthavn over de kommende år:

- Vi ønsker generelt at være en virksomhed, der afspejler befolkningen med en høj grad af mangfoldighed. På nogle områder er vi allerede godt med - for eksempel hvis man ser på alder og uddannelsesbaggrunde. Men ligesom mange andre virksomheder i transportbranchen har vi ikke formået at tiltrække nok kvinder. Derfor vil vi også gerne i dialog, lytte og lære, i forhold til, hvordan vi kan blive bedre. For vi har brug for alle talenter, siger han.

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156