23948sdkhjf

ITD-karavane nåede i år endnu bredere ud

Trafiksikkerhedskampagne samarbejdede i år også med cykelløb og oplevelsespark.

ITD’s landsdækkende trafiksikkerhedskampagne ’Lastbilkaravanen’ kører nu i garage efter et travlt år, der ud over besøg på skoler har budt på samarbejde med både børnecykelløbet Kids Tour og oplevelsesparken Universe Science Park.

Det skriver brancheorganisationen i en skriftlig meddelelse.

ITD sætter kontinuerligt fokus på trafiksikkerhed for at nå så bredt ud som muligt med de livsvigtige budskaber, og derfor har der ud over denne uges landsdækkende trafiksikkerhedskampagne på skoler i år også været samarbejde med Danmarks største børnecykelløb Kids Tour, hvor alt salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden for blandt andet at nedbringe antallet af børneulykker i trafikken, og samarbejde med oplevelsesparken Universe Science Park.

- ITD’s kampagner er vigtige og gør en forskel, da de er med til at sikre fokus på trafiksikkerhed både blandt bløde trafikanter, vognmænd og chauffører, og det betyder meget, at medlemsvirksomhederne bakker op ved at stille lastbiler og chauffører til rådighed, så vi kan gennemføre kampagnerne. Fra hele bestyrelsen lyder der en stor tak til dem. Og vi må heller ikke glemme, at kampagnerne er en unik mulighed for at synliggøre vejgodstransportens vigtige rolle i samfundet og øge kendskabet til branchen, siger John A. Skovrup, bestyrelsesformand i ITD.

Årets sidste stop

Besøget på Tønder Grundskole blev Lastbilkaravanens sidste stop for i år, og her blev der taget godt imod lastbilerne og de gode råd om trafiksikkerhed.

- Hvis der kommer en lastbil, skal man være to meter fra det højre hjul. Hvis lastbilen kommer først, og den skal dreje til højre, så skal man blive bag ved den. Jeg har også lært lastbillyde at kende, lød det fra Caroline Palmvig fra Tønder Grundskole.

Hun blev bakket op af klassekammeraten Vilde Marie Varming Snitgaard, som også er blevet en god trafikambassadør.

- Vi har fået veste, og vi har været oppe i en lastbil, og vi har set en cykel og leget med æg. Vi legede, det var et hoved, og så slap vi det, og ægget gik i stykker. Men hvis ægget fik en cykelhjelm på, så gik det ikke i stykker, så det er vigtigt at bruge cykelhjelm. Chaufføren har fortalt mig, hvordan spejlene virker, og foran fordækket er der sådan en måtte for at vise, at det er der, man skal passe rigtigt godt på, forklarede Vilda Marie Varming Snitgaard fra Tønder Grundskole.

To målgrupper

ITD har to målgrupper for sine trafiksikkerhedskampagner, da der både er et internt branchefokus og et eksternt fokus mod den brede befolkning - især børn, unge og forældre. Det betyder, at ITD gør meget ud af at informere og inddrage sine medlemsvirksomheder, ligesom man har et blik for omverdenen.

 - Det har været lærerigt med nye samarbejdspartnere og at lade Lastbilkaravanen indgå i nye sammenhænge i år. Derfor arbejder vi nu på, hvordan vi kan videreudvikle vores trafiksikkerhedskampagner. Vores formål er fortsat gennem leg og læring at give de bløde trafikanter nogle gode råd om, hvordan de bør agere i forhold til lastbiler, ligesom vi ønsker at præge chauffører og vognmænd i vejgodstransportbranchen, så vi sammen skærper alles opmærksomhed omkring trafiksikkerhed, siger Malene Vitus, der er projektleder på ITD’s trafiksikkerhedskampagner.

/anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125