23948sdkhjf

Frederiksen skal sælge Danmark i USA

Statsministeren i spidsen for grønt eksportinitiativ efter møde i FN’s generalforsamling.

Statsminister Mette Frederiksen er fra i dag mandag til og med onsdag i New York og Washington i USA.

Her deltager hun i åbningen af FN’s 77. Generalforsamling i New York efterfulgt af besøg i Washington, hvor statsministeren stiller sig i spidsen for et dansk, grønt eksportinitiativ sammen med en stor dansk erhvervsdelegation.

- Danmark har klimaløsninger, som fører os mod en grønnere fremtid, lyder det fra Mette Frederiksen i en skriftlig meddelelse.

- Der er krig i Europa, pres på energiforsyningen og vores økonomi. Det er nu, vi skal udnytte det unikke danske eksportpotentiale inden for den grønne omstilling. Resten af verden kan hente inspiration hos os. Vi har de løsninger, verden har brug for. Jeg er glad og stolt over at skrive næste kapitel i Danmarks grønne eventyr sammen med vores amerikanske venner og en lang række af de dygtigste danske virksomheder. Det er godt for vores jordklode, vores energisikkerhed, og det er godt for dansk erhvervsliv.

Programmet indeholder eksportfokuserede arrangementer med ledende amerikanske interessenter om danske løsninger inden for grøn energi, energieffektivitet og grøn omstilling, forsvarsindustri, bioteknologi og fødevaresikkerhed samt bæredygtighed i vandsektoren.

Statsministeren vil under sit ophold i New York deltage i åbningen af FN’s Generalforsamling. Danmark lancerer i forbindelse med Generalforsamlingen desuden sit kandidatur til en plads i FN’s Sikkerhedsråd for perioden 2025-2026.

- Med en plads i Sikkerhedsrådet vil Danmark arbejde for resultater, der gør en forskel. Og dermed fastholde det multilaterale system. Vi skal undgå, at det bliver autoritære kræfter, der dikterer præmisserne for det internationale samarbejde. Det kræver, at vi engagerer os. For fælles løsninger på globale problemer. Putins invasion af Ukraine har vidtrækkende konsekvenser. De stigende priser på fødevarer og energi har kolossal betydning for millioner af mennesker, der i forvejen er blandt verdens mest udsatte. Det er fælles udfordringer, som kræver fælles svar og globalt sammenhold, siger statsministeren.

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141