23948sdkhjf

Tilløb til Transportens Dag

DI Handel inviterer medlemmerne til seminar om logistik og supply chain management.

Hvad er temperaturen på fragtmarkederne lige nu? Bliver et tæt samspil mellem indkøb og salg stadig vigtigere for effektiv logistik? Og kan en ”last mile” også være cirkulær?

Det er nogle af de mange højaktuelle spørgsmål som medlemsvirksomhederne i Dansk Industri kan få rigtigt gode og topkvalificerede svar på 21. september.

DI Handel repræsenterer en lang række store handelsvirksomheder – herunder store grossistvirksomheder.

DI Handels seminar ”Logistik & SCM 2022 – Udfordringer og muligheder” afspejler, at logistik og SCM for alvor er blevet et centralt område på direktionsgangene. En udvikling, der for alvor tog fart med corona-pandemien og den stribe af ”disruptions”, der har ramte forsyningskæderne.

Seminaret afholdes i Industriens Hus –inden DI Transport åbner dørene til ”Transportens Dag 2022” samme sted.

Dermed er der lagt op til en transport og logistik-dag i sværvægtsklassen for dem, der har mod på en hel dag i transportens og logistikkens tegn.

»Logistik og Supply Chain er i højere grad blevet forretningskritisk og noget ledelsen retter fokus mod. Et velfungerende logistik set-up er et krav for at kunne drive en fornuftig forretning, alligevel fejler mange. Beslutninger omkring Logistik og Supply Chain er ofte reaktive i forhold til nedlukninger, stigende omkostninger og flaskehalse. Derfor vil vi gerne i DI Handel sætte fokus på Logistik og Supply Chain så virksomheder kan blive inspireret og proaktive, med en klar strategi og handlinger, der kan differentiere virksomheden og skabe konkurrencemæssige fordele,« skriver DI Handel i invitationen til ”Logistik & SCM 2022.”

Det spændende og komprimerede seminar byder på følgende indlæg.

 

- Jacob Kjeldsen, branchedirektør i DI Handel

”DI Handel – nu også Supply Chain og logistik”

DI Handel øger fremadrettet fokus på Supply Chain og logistik. Medlemmerne efterspørger udveksling af både viden, trends og løsninger på de mange udfordringer man aktuelt står overfor på Supply Chain området, og proaktivt, bl.a. når man åbner nye salgskanaler.

Jacob Kjeldsen er branchedirektør i DI Handel, handelsvirksomhedernes branchefællesskab i Dansk Industri og arbejder inden for marketing, salg, kundeoplevelser og e-handel. De over 2.000 medlemmer sælger alt fra lakridser, møbler og sutter til sand, stål og maskiner.

De overordnede tværgående fokusområder i DI Handel er Bæredygtighed, Salg & Marketing, E-commerce & E-eksport – og nu altså også logistik & Supply chain

 

 

- Britta Gammelgaard, professor i logistik på CBS

Kan last mile logistik (også) være cirkulær?

Britta Gammelgaard er professor i Supply Chain Management fra Copenhagen Business School (CBS) med særlig fokus på emner som supply chain innovation og strategi, viden skabelse i SCM disciplinen, udvikling af indkøbsfunktionen og ikke mindst last mile/ city logistics.

Hun står bl.a. i spidsen for den danske del af i-SMILE . Et nordisk innovationsprojekt støttet af den Nordiske Innovationsfond. Formålet med dette projekt er at sætte fokus på bæredygtige last-mile leverancer i byerne med hensigt på at skabe fremtidige bæredygtige forretningsmodeller.

Britta Gammelgaard har modtaget flere priser for sine forsknings- og forskningsledelsesaktiviteter, herunder Danmarks Transportforskningspris, Hedorfs Fonds Transport-forskningspris, og siddet i bedømmelsesudvalget for Den danske Supply Chain pris siden 2011.

På CBS er hun bl.a. ansvarlig for det tri-kontinentale bachelorprogram "Global Supply Chain & Logistics Management" (GLOBAL) i samarbejde med University of British Columbia og Chinese University of Hong Kong Shenzhen.

 

 

- Palle Esbensen, head of e-commerce logistics & development, COOP

“Omni channel Logistik – Aktuelle trusler og muligheder”

Coop er en detailhandelsvirksomhed i Danmark med en markedsandel på 38 %. Coop Danmark har sammen med de selvstændige brugsforeninger en årlig omsætning på cirka 50 milliarder kroner, 1200 butikker, 40.000 medarbejdere og en markedsandel på ca. 38%. Coop.dk er en af de mest benyttede webshops blandt danskere.

Palle Esbensen har mangeårig erfaring med Supply Chain Management fra såvel udbyder- og købersiden. Han vil i sit indlæg komme ind på hvordan Coop arbejder med online kanaler og logistik som integreret del af kundeloyalitetsprogrammer, og vigtigheden af samspillet mellem indkøb og salg i globale Supply Chains.

 

 

- Jan Dam Poulsen, direktør, Blue Water Shipping

Status på de globale fragtmarkeder

Blue Water Shipping er global leverandør af alle former for transport- og logistikydelser. Virksomheden blev grundlagt i Esbjerg i 1972, og omsætningen har i dag allerede rundet 6.000 mio. danske kroner. Med mere end 1700 ansatte og 60 kontorer på verdensplan. har man fingeren på pulsen for så vidt angår de globale fragtmarkeder.

Vi får en helt aktuel status på, hvordan det ser ud, og vurdering af, hvad man kan forvente.

 

- Poul Skovgaard, DI Handel

Nyt netværk med fokus på Supply Chain og Logistik

Hør om de foreløbige tanker – Oprettelse af netværk for Supply Chain og logistik.

Poul Skovgaard er nytiltrådt som chefkonsulent i DI Handel med ansvar for SCM/logistik agendaen. Han er uddannet speditør, Cand. Merc. og har mangeårig erfaring fra både leder- og specialistroller i logistikbranchen.

 

Programmet for DI Handels seminar ”Logistik & SCM 2022” starter klokken 09.00 og slutter fem minutter før DI Transport efter generalforsamlingen åbner dørene for ”Transportens Dag 2022” i lokalet lige ved siden af.

Det er gratis for medlemmerne af DI Handel af deltage i seminaret, og man kan tilmelde sig her: Tilmelding

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156