23948sdkhjf

Høje elpriser gør Lithium-batterier attraktive

Ifølge truckproducent er det oplagt at skifte blysyrebatterierne ud nu.

Elprisernes himmelflugt medfører, at flere og flere virksomheder gennemgår deres elforbrug med en tættekam for at finde besparelser. Der arbejdes ihærdigt på at mindske elforbruget ved blandt andet at købe strøm på de rigtige tidspunkter, indføre LED-belysning og optimere energiforbruget på maskinparken.

Den interne logistik er også et sted at spare. Størsteparten af virksomhederne vælger eldrevne maskiner til logistikken og ved at konvertere fra de klassiske blybatterier til de mere miljøvenlige og energioptimerede Lithium-ION batterier er det muligt at opnå store besparelser på elregningen, lyder det fra teknisk direktør hos N.C. Nielsen, Per T. Nielsen:

- Med de stigende elpriser er Lithium-ION batterier blevet en endnu bedre investering. Vores beregninger viser store besparelser over hele linjen, når man skifter fra blysyrebatterier til Lithium-ION batterier. Vi opererer lige nu med en tilbagebetalingstid på ned til ét år på et almindeligt Lithium-ION batteri. Jo større en maskinpark, jo større bliver besparelsen, siger Per T. Nielsen.

Han tilføjer, at N.C. Nielsen har oplevet eksempler med en årlig besparelse på 42.000 kr. på en almindelig el-truck med Lithium-ION batteri, der kører på toholdsskift. Tallet kan ganges op med antallet af truck i den samlede flåde.

- Tallene taler deres tydelige sprog. Det er oplagt at skifte fra blysyrebatteri til Lithium-ION batteri på truckflåden. Det bliver nok ikke nemmere at spare på udgifterne til el.

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.134