23948sdkhjf

Mærsk vinder Årsrapportprisen 2022

A.P. Møller – Mærsk har vundet DI’s Årsrapportprisen for gennemsigtig årsrapport.

Danmarks største virksomhed, A.P. Møller - Mærsk, har vundet Årsrapportprisen for en veldisponeret årsrapport, der giver dyb indsigt i virksomhedens drift, styring og økonomi.

Prisen blev overrakt til Vice President Henrik Jensen ved et velbesøgt arrangement i Industriens Hus den 1. september 2022.

Dommerkomitéen har lagt særligt vægt på beskrivelsen af de væsentlige risici, der påvirkede året. Samt på rapportens beskrivelse af industriens og den makroøkonomiske udvikling. Og på ledelsens syn på udviklingen, usikkerheder og trends, der er klart forankret i beskrivelsen af strategien, transformationen og ESG-målsætningerne.

Det skriver DI Business.

Stor transparens

A.P. Møller - Mærsk lykkes med en veldisponeret årsrapport for 2021 med stor transparens, der giver dyb indsigt i virksomhedens drift, styring og økonomi. Det er en stor koncern, der favner bredt, men A.P. Møller - Mærsk giver et overblik, som sjældent ses bedre.

- Det har været vigtigt for os, at vi foruden at dele det finansielle resultat også har givet stakeholdere indblik i baggrunden for tallene. I A.P. Møller - Mærsks årsrapport har vi med afsæt i vores strategi især haft fokus på, hvordan vi har hjulpet vores kunder med de udfordringer, som verden blev mødt med i 2021, og hvordan de strategiske fremskridt har været med til at danne grundlaget for en mere stabil og profitabel forretning. Vores mål har været at skabe en læsevenlig årsrapport, som dels har kunnet skabe værdi for kendere af virksomheden, men som også har været en forståelig introduktion for nytilkomne uden forudgående kendskab til selskabets strategi eller bæredygtighedsmål. På den baggrund er vi stolte over at blive anerkendt med Årsrapportprisen, siger Vice President Henrik Jensen.

Hartmann og Nilfisk får også hæder

De eftertragtede diplomer for en bemærkelsesværdigt god årsrapport fra Small og Mid-cap-selskaber blev uddelt til Nilfisk og Hartmann.

Hartmann modtager diplom for et godt eksempel på kommunikation om hyperinflation i Argentina. Det er et svært område, der kan blive højaktuelt for mange selskaber i de kommende år, oplyser dommerkomiteen.

Beskrivelsen af hyperinflation er godt afbalanceret i ledelsesberetningen, der suppleres med alternative hoved- og nøgletal på årets indtjening. I regnskabsdelen gives en redegørelse af mere teknisk karakter. Det er ret komplekst, men selskabet lykkes med grafik og illustrationer at gøre effekterne og de bagvedliggende faktorer forståelige, siger Kristian Koktvedgaard, Fagleder i DI, på vegne af dommerkomiteen.

Kristian Koktvedgaard mener, at selskaber, der står overfor at skulle justere for hyperinflation for første gang, kan få rigtig god inspiration i årsrapporten fra Hartmann.

Årsrapporten fra Nilfisk udmærker sig særligt i præsentationen af den nye strategi og forankringen heraf igennem hele årsrapporten. Nilfisk beskriver klare strategiske prioriteter og detaljerede planer suppleret med finansielle femårige mål. Beskrivelsen af markeder og trends sættes i perspektiv til selskabets mission, de valgte strategiske prioriteter, muligheder og fundamentet herfor.

- Nilfisks årsrapport har en rigtig god struktur med god vægtning af relevant indhold og perspektiveret til ledelsens strategiske arbejde, siger statsaut. revisor Henrik Grønnegaard, Deloitte, på vegne af dommerkomiteen.

Står overfor paradigmeskifte

Det er Dansk Industri og FSR - danske revisorer, der hvert år uddeler Årsrapportprisen til den virksomhed blandt de 100 største virksomheder herhjemme, som har aflagt den bedste og mest informative årsrapport.

Håndteringen af forandringer i risikobilledet og relevansen af regnskabet set i lyset af de øgede krav til rapportering om bæredygtighed var de vigtigste temaer på konferencen, hvor prisen blev overrakt.

Det er væsentligt, at årsrapporterne udvikles, så regnskabsdelen i stigende grad reflekterer både den finansielle kompleksitet og arbejdet med den grønne omstilling. Årsrapporterne står således overfor væsentlige ændringer, herunder et egentligt paradigmeskifte, når de nye krav om bæredygtighedsrapportering indfases fra 2024.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188