23948sdkhjf

Maersk bygger bæredygtigt lager i Taulov

A.P. Møller - Mærsk etablerer deres første bæredygtige lager i Danmark.

A.P. Møller- Mærsk annoncerer i dag etableringen af virksomhedens første

lavemissions lager, som realiseres i partnerskab med Taulov Dry Port og de to joint-venture partnere ADP A/S og PFA Pension.

Lageret er en del af Mærsk’ strategi om tilstedeværelse med distributions- og logistikløsninger i Danmark.

- Vi er stolte over at kunne offentliggøre vores første bæredygtige lager i Danmark. Mange af vores kunder har behov for langsigtede partnere, som kan levere logistikløsninger, der kan nedbringe kundernes klimaaftryk. Vores kommende Taulov facilitet får en strategisk placering i et centralt europæisk knudepunkt med havn, motorvej og jernbane, og lageret bliver et nøgle asset i forhold til at skabe en optimeret og fleksibel supply chain for vores kunder, siger Birna Odefors, Area Managing Director, Nordics, A.P. Møller – Mærsk.

Højeste bæredygtige standarder

Det klimaneutrale lager opføres efter den europæiske BREEAM Excellent standard, hvor lageret bliver et nulemissions lager i driftsfasen i overensstemmelse med Mærsk’ ambitiøse klimamål for dekarbonisering af driften i 2040. Det nyopførte lager på 40.000 m2 - med en option på yderligere 40.000 m2 - får en placering med eksponering direkte til motorvejsnettet og vil dermed blive et vigtigt knudepunkt i Mærsks’ stærke tilstedeværelse i det nord-europæiske marked med stigende efterspørgsel. Lageret på de første 40.000 m2 tages efter planen i brug i 2024.

- Tendensen i markedet og hos vores kunder er, at de i stigende grad efterspørger logistikløsninger, der kan sikre lagerkapacitet, omkostningssikkerhed, synlig placering, fleksibilitet og hurtig adgang til markedet samt nedbringelse af klimaaftrykket. Dette betyder også, at mange af vores kunder efterspørger et partnerskab, der kan tilføre langvarige og bæredygtige distributions- og lagerløsninger, og ikke kun løsninger, der løser det kortsigtede behov for sikre forsyningskæder, som følge af f.eks. COVID-19, siger Birna Odefors, Area Managing Director, Nordics, A.P. Møller – Mærsk.

Mærsk’ emissionsmål indebærer, at udledningen fra deres globale værdikæde inden for kølelogistik skal nedbringes med 90 procent  inden 2030. (Fase 1 og 2).

Taulov Dry Port

Taulov Dry Port ejer både jorden og logistikejendommene. De to joint-venture partnere ADP A/S og PFA Pension har siden 2017 realiseret deres mål om at udvikle innovative og bæredygtige lager- og logistikejendomme i et førende transportknudepunkt, hvor grønne løsninger, som f.eks. Danmarks største brintstation, vil understøtte den grønne omstilling af transport- og logistiksektoren. Lagerdomicilerne opføres med bæredygtige energiløsninger, som solcelleanlæg, der ikke kun forsyner de enkelte lejemål med grøn strøm, men som også bliver en bæredygtig energikilde til hele nærområdet.

Mærsk’ nulemissions lager finansieres af joint-venture parterne ADP A/S og PFA Pension, og byggeriet opføres efter Mærsk’ specifikationer og design. Der er indgået en 12-årig lejeaftale med mulighed for udvidelse og forlængelse.

Aftalen med A.P. Møller – Mærsk er en meget stor milepæl i udviklingen af Taulov Dry Port og af stor betydning for vores partnerskab.

- Vi er stolte over at bidrage til Mærsk’ bæredygtige supply chain med et nulemissions lager til gavn for deres kunder. Infrastrukturen i området med Fredericia Havn, motorvejsnettet og jernbanenettet gør området til et europæisk multimodalt og grønt transportknudepunkt. Nye bæredygtige løsninger med grøn strøm til vores lagerbyggerier og en kommende brintstation vil være et afgørende asset til forbedringer af klimaaftrykket hos både Mærsk’ og vores kunder, siger Rune D. Rasmussen, CEO i ADP A/S.

Nye grønne standarder

I udviklingen af det klimaneutrale lager indgår nye standarder og teknologi, som betyder, at byggeriet og tilhørende driftsløsninger lever op til standarden for bæredygtigt byggeri. Det er f.eks. solceller på de store tagflader, der forsyner bygningen med grøn strøm og samtidig leverer overskudsstrøm til forsyning af nærområdet.

Udover de direkte driftsrelaterede nulemissions løsninger som grøn strøm, bliver områdets infrastruktur også indrettet til elektrificering af lastbiler, driftsbiler, private biler, scootere mm. til gavn for en bæredygtig fremtid.

- Det værdifulde partnerskab viser endnu engang, at vi i Danmark går forrest inden for grøn omstilling, og at klima og logistik kan gå hånd-i-hånd. Som Danmarks største ejendomsinvestor har vi sat et ambitiøst mål om at skære 33 procent af udledningerne fra vores danske portefølje inden 2025, og det bliver Mærsk nu en afgørende del af for at skabe langsigtede og bæredygtige afkast til vores 1,4 mio. danske pensionskunder, siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.   /Smir

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129