23948sdkhjf

Behov for mere beskyttelse mod støj langs E45

Randers Kommune kontakter transportministeren på grund af mangelfuld støjafskærmning ved Helsted.

En kommende støjskærm langs E45 ved Helsted har skabt store frustrationer blandt beboere i området, fordi den ikke vil sikre et tilstrækkeligt støjværn i den sydlige og nordlige ende. Randers Kommune har løbende været i dialog med Vejdirektoratet om problematikken, og nu er det besluttet, at hele strækningen skal i udbud.

- Jeg deler til fulde den frustration, som borgerne i området omkring Helsted har, og jeg arbejder for, at vi får hele strækningen dækket ind fra Svejstrupvej i nord til Viborgvej i syd. Samtidig bør der i kommende støjhandlingsplaner blive prioriteret støjafskærmning til andre støjbelastede boligområder langs E45 rundt om Randers, blandt andet ved Hornbæk, Tebbestrup og Paderup, siger borgmester Torben Hansen, Randers Kommune.

I Folketingets Infrastrukturplan 2035 blev der afsat midler til at etablere et støjværn ved Vorup og et støjværn, der skal skærme nærliggende boligområder i Helsted for trafikstøjen fra E45. Men ifølge Randers Kommune er problemet, at støjværnet i Helsted i det oprindelige oplæg er for kort - til stor frustration for beboere i området. Konkret mangler cirka 300 meter til Viborgvej mod syd og cirka 400 meter til Svejstrupvej mod nord før boligområderne er skærmet ordentligt. Men nu har Randers Kommune taget initiativ til at finde ud af, hvad det reelt vil koste at forlænge støjskærmen.

Hele strækningen i udbud

Randers Kommune har aftalt med Vejdirektoratet, at hele strækningen fra Svejstrupvej i nord til Viborgvej i Syd medtages i det kommende udbud på en sådan måde, at de sydlige og nordlige ender kan tilvælges, hvis der er midler til dem.

Randers Kommune har indvilget i at betale for de eventuelle ekstraomkostninger ved projekteringen i den nordlige del, og borgmester Torben Hansen er optimistisk i forhold til at få etableret en velfungerende støjafskærmning i Helsted.

- Nu får vi en pris for, hvad det vil koste at få dækket hele strækningen, og det mener jeg, at staten skal dække, siger han.

Ny henvendelse til ministeren

Generelt er mange borgere i Randers Kommune generet af støj fra motorvej E45, mener Randers Kommune. Og selvom der fra statslig side altså er bevilget midler til afhjælpning af støjgener ved Helsted og Vorup, er det langt fra tilstrækkeligt. Derfor har borgmester Torben Hansen henvendt sig til transportminister Trine Bramsen for at gøre opmærksom på problematikken, ligesom han også gjorde til forgængeren Benny Engelbrecht.

- Der er sket en markant trafikforøgelse på E45 omkring Randers, og det har også medført mere støj. Med Folketingets Infrastrukturplan 2035 er der taget et skridt i den rigtige retning i forhold til at støjskærme omkringliggende boligområder i Helsted og i Vorup, men det er ikke tilstrækkeligt. Derfor har jeg rettet fornyet henvendelse til transportministeren, siger Torben Hansen.

Efter planen forventer Vejdirektoratet, at den nye støjskærm ved Helsted kommer i udbud og en entreprenør valgt i løbet af 2023. Støjskærmen ved Vorup kommer i udbud lidt senere.

/anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mærsk trækker i førertrøjen med "målebånd" til grønne IT-indkøb
Slaget er slut: Folketinget vedtager kilometerafgift
Balkan-korridor skal bane vejen for førerløs godstransport
DHL hælder biofuel på Formel1-lastbiler
Kartoffel-gate: Mistanke om protestaktion på Storebæltsbroen
Scan Global udvider med opkøb og står styrket i Europa

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.453