23948sdkhjf

DSV udvider logistikkompleks i Landskrona

DSV bygger 175.000 kvadratmeter lagercampus med temperaturstyret lagerløsning.

I løbet af efteråret 2022 vil DSV bane vejen for et kæmpe byggeprojekt på 175.000 kvadratmeter i Landskrona, som bliver et af Nordens største logistikcentre.

De nye faciliteter vil indeholde temperaturkontrollerede lagerzoner på 70.000 m2. Bæredygtighed vil være et centralt fokusområde i bygningsdesignet og gennem hele byggeprocessen.

Centralt beliggende mellem Gøteborg mod nord, Skåneregionen med Lund og Malmø mod syd, og lige ved siden af motorvej E20/E6, vil de nye faciliteter udgøre et lagercampus med eksisterende bygninger til at betjene både det danske, finske, norske og svenske markeder.

Med tilføjelsen af de nye bygninger vil DSV i Landskrona tilbyde et samlet lagerareal på over 225.000 kvadratmeter. Sammen med det eksisterende kontor på knap 11.000 kvadratmeter og en terminal på 35.000 kvadratmeter vil DSV svenske campus omfatte over 270.000 kvadratmeter.

Det nye byggeprojekt omfatter to nye lagerbygninger. Bygningen på 70.000 kvadratmeter vil indeholde temperaturkontrollerede lagerzoner, der giver plads nok til at opfylde behovene for opbevaring af forbrugsvarer med højt omsætningstempo.

Dette vil især være relevant for store supermarkedskæder

Bygningen vil også være fuldt licenseret til sundheds- og medicinalindustrien, hvilket bringer DSV’s tilbud til disse industrisegmenter ind i regionen, fuldt ud i overensstemmelse med logistikstandarderne GDP (Good Distribution Practice) og GMP (Good Manufacturing Practice).

Den anden bygning på 105.000 kvadratmeter skal anvendes til generel opbevaring og omfatte en række automatiserede løsninger.

- På det nye DSV-lager vil vi kunne tilbyde en storskala temperaturstyret løsning med forskellige temperaturzoner. Vi tilføjer også mere kapacitet til almindeligt lager, og disse faciliteter vil blive udstyret med teknologi såsom AGV (automated guided vehicles) og kraner, som gør os i stand til at levere det mest effektive og højeste serviceniveau til vores nordiske kunder, siger Ian Swinhoe , administrerende direktør i DSV Solutions Sverige.

Bæredygtig oplagring

DSV’s nye lagerplads i Landskrona bliver certificeret BREEAM Excellent, som er verdens førende videnskabsbaserede certificeringssystem for bæredygtighed i byggeprojekter.

Ikke kun bygninger, men byggearbejdet skal være ekstremt afbalanceret i forhold til at beskytte miljøet, for at opnå det sjældne og meget høje certificeringsniveau for en sådan logistisk bygning. Resterende jordmasser fra byggepladsen skal deponeres tæt på stedet for at sænke det samlede CO2-fodaftryk fra processen.

Fremtidige energiforsyningssystemer er inddraget i projekteringen for at forberede Power to X, strømlagring i batterier og opladning af el-lastbiler og for at kunne overføre eventuel overkapacitet af energi til f.eks. Landskrona By.

Logistikstedet vil også indsamle spildvand for at forsinke dæmninger i lokalområdet.

- Vi er stolte af den ambition og nøjagtighed, der er lagt i designet af dette projekt for at beskytte og pleje miljøet og omgivelserne på Landskrona byggegrund. Det bliver spændende at komme i gang med driften på det nye sted, og ikke mindst at samarbejde med Landskrona kommune om vores fælles bæredygtighedsdagsorden, siger Ian Swinhoe.

Ifølge DSV A/S planer vil anlægsarbejderne starte i efteråret 2022 ibrugtagningen af bygningerne starte i 2024 i takt med at de temperaturkontrollerede områder er færdiggjort og automationsteknologien installeret.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141