23948sdkhjf

Flere parkerer hjemme

Fald i erhvervsparkeringer på 25 procent har bidt sig fast.

Der er rift om parkeringspladserne i midten af de store byer i Danmark. Det kan enhver distributionschauffør skrive under på. Der blev ikke overraskende lidt bedre plads efter Corona-pandemien sendte et stort antal danskere hjem og arbejde.

Men det er til gengæld overraskende, at hjemmekontoret stadig kan ses i parkerings-statistikkerne hos EasyPark, selv om covid-19 restriktionerne er ophævet.

Med fuld genåbning og ingen masker i månedsvis kunne man forvente, at flere var vendt tilbage til kontoret. Men sådan er det ikke gået. Nye tal fra parkerings-appen EasyPark viser et fald i erhvervsparkeringer, som tyder på, at hjemmearbejdet er kommet for at blive i længere tid.

Det skriver EasyPark i en pressemeddelelse

Mens antallet af parkeringer blandt private næsten er tilbage på niveuaet før nedlukningerne, så er det samme ikke tilfældet for tusindvis af EasyParks erhvervskunder. Antallet af erhvervsparkeringer er faldet siden de første hårde nedlukninger og har holdt sig på et lavere niveau siden coronakrisen startede i 2020.

Der er tale om parkeringer, hvor et firma betaler for den ansattes parkering i forbindelse med arbejdet. Og der er en tydelig tendens til, at ændringen især gælder ansatte i kontormiljøer, mens parkeringer blandt fx håndværkere har ligget stabilt under alle nedlukningerne.

- Jeg er faktisk overrasket over, at erhvervsparkeringerne stadig ligger lavt, men det skyldes sandsynligvis, at mange kontormedarbejdere stadig arbejder delvist hjemmefra, og at vores vaner generelt er skiftet. Vi har vænnet os til, at hurtige videomøder faktisk fungerer fint i mange tilfælde, og at vi ikke altid behøver at bøvle med at sidde fast i trafikkøer, siger landechef for EasyPark, Bernd Reul.

25 procent under

Antallet af erhvervsparkeringer har i hele 2022 ligget omkring 25 procent under niveauet i 2019, som er det seneste normale år at sammenligne med. Tallene viser også et lille fald i parkeringer blandt private, når man sammenligner sommermånederne i år med sidste år, og det tolker Bernd Reul som tegn på, at den stigende inflation har fået os til at køre mindre i 2022.

- Med høj inflation og benzinpriser på omkring 17-18 kroner literen er der ikke noget mærkeligt i, at folk tænker sig om en ekstra gang, før de tager bilen ind til byen og parkerer, siger Bernd Reul.

Om distributionschauffører oplever, at det er nemmere at finde plads til at losse og laste lastbilen en før corona-pandemien, er en anden sag. Men det giver EasyParks statistikker ikke noget svar på.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125