23948sdkhjf

Schenker tester el-drevet Volvo-sættevognstrækker

Gode tidlige erfaringer fra Schenker test af Volvo FM Electric 6x2 Globetrotter i Norge.

Schenker i Norge har på forsøgsbasis indsat en el/batteridrevet Volvo-lastvogn i selskabets distributionsnetværk i Norge hen over sommeren. Der er tale om en Volvo FM Electric 6X2 sættevognstrækker, som kan blive næste skridt hen imod elektrificeringen af Schenkers lastvognsflåde i Norge.

Schenker har nemlig allerede et antal mindre el-drevne lastvogne i drift.

- Med Volvo FM Electric får vi testet et nødvendigt supplement til vores eksisterende el-lastbilflåde. Både industrien og kunderne efterspørger elektriske løsninger til større transportmængder over længere afstande. Med denne model kommer vi langt længere, skriver Schenker i en pressemeddelelse.

Den nye Volvo FM Electric er siden starten på sommeren været indsat med udgangspunkt fra Schenkers terminal ved Alnabru i Oslo. Testen foregår i tæt samarbejde med Volvo Trucks.

I løbet af testperioden er lastvognen indsat i daglig drift, hvor data fra driften og indsamlede erfaringer fra Schenkers egne chauffører og øvrige medarbejdere.

Den eldrevne lastbil har været indsat på en cirka 230 kilometer lang rute, hvor den har distribueret fragten og indsamlet returgods.

Ifølge en pressemeddelelse fra Schenker har der været positive tilbagemeldinger fra kunderne.

Udbygning af fossilfri vognpark

Schenker i Norges nuværende el-bilsflåde omfatter el-drevne varevogne og et antal mindre lastvogne (forvogne). I 2020 anskaffede Schenker i Norge en Volvo FL Electric, der i en vis grad har opfyldt behovet for større lasteevne. Men kombinationen af forholdsvis ringe lastevne og kort rækkevidde, har begrænset den grønne Schenker-vognparks fleksibilitet.

- Men der kræves både en øget rækkevidde og mere differentieret udvalg af udstyr, hvis transport- og logistikindustrien kan tilbyde et landsdækkende og bæredygtigt logistiknetværk.

I forbindelse med testen af Volvo FM Electric fortæller produktchef hos Volvo, Kjetil Bergflødt:

- Volvo har testet denne her type lastbil i utallige forskellige test over lang tid, blandt andet gennem to vintersæsoner. Nu starter Volvo serieproduktionen. Når vi nu også har en testbil ude hos Schenker og andre udvalgte kunder i Norge, giver det os mulighed for at indsamle tidlig og værdifuld feedback, når lastbilerne bliver indsat i praktisk brug, på forskellige ruter, typer trailere og vi får testet opladningen på den eksisterende ladeinfrastruktur.

Bergflødt tilføjer:

- Denne lastbil har også en vigtig funktion, fordi den er med til at give vores norske kunder tidlig førstehåndserfaring med, hvordan tungere el-lastbiler fra Volvo kan være med til at løse deres behov for emissionsfri transport, hvilke muligheder og begrænsninger der findes, og hvilke tilpasninger der kan være nødvendige for at udnytte en batterielektrisk lastbil optimalt i forhold til deres transportbehov.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094