23948sdkhjf

Chauffører kan nu hente tolddokumentet i Hirtshals

Lokal speditør indgår aftale med SMVdanmark.

Mange lastbilchauffører skal benytte tolddokumentet ATA-Carnet, når de skal føre varer ind og ud af Danmark, og chaufførerne kan glæde sig over, at det i de seneste måneder er blevet lettere at få udleveret dokumentet.

Det skyldes, at Niels Bonde Spedition på Hirtshals Transport Center har indgået et samarbejde med SMVdanmark om udlevering af ATA-Carnet på Hirtshals Havn. Dermed kan chaufførerne hente dokumentet på vej til færgen, og de slipper for at køre til Aalborg eller en af de andre større byer for at hente dokumentet.

- Det giver chauffører og virksomheder større fleksibilitet, at de kan få udleveret ATA-Carnet på Hirtshals Havn, så vi ville gerne hjælpe med opgaven, da SMVdanmark søgte en samarbejdspartner i Hirtshals. Det er jo helt oplagt, at chaufførerne skal kunne hente tolddokumentet samme sted, som de rejser ud fra, når de for eksempel skal til Norge eller Færøerne. Det er i mange tilfælde lettere, end hvis de skal have dokumentet tilsendt og vente på, at det når frem, og tidligere skulle de køre helt til Aalborg for at hente det. Samtidig er det en fordel, at de kan spørge vores medarbejdere, hvis der er noget, de er i tvivl om, siger direktør Niels Bonde Larsen fra Niels Bonde Spedition.

Hos Hirtshals Havn glæder Michael Langballe, Head of Transport & Logistics, sig også over, at aftalen om ATA-Carnet gør det lettere for chaufførerne at få tolddokumentet med på turen.

- Det er altid positivt, når der bliver taget initiativer, som forbedrer servicen for virksomheder og chauffører. Det skal være så let som muligt at transportere varer ind og ud af Danmark - og meget gerne via Hirtshals Havn. Derfor er vi glade for, at Niels Bonde Spedition og SMVdanmark har lavet en aftale om, at ATA-Carnet kan hentes på havnen i Hirtshals, for det giver større fleksibilitet, og det bør jo også være sådan, at man kan hente tolddokumentet i den havn, man rejser ud fra, siger Michael Langballe fra Hirtshals Havn.

ATA-Carnet erstatter ind- og udførselspapirer samt sikkerhedsstillelse for told og afgifter i de lande, som er tilsluttet ordningen. De betyder, at et ATA-Carnet gør det lettere for virksomhederne og deres chauffører at komme over grænsen til alle lande uden for EU, når de midlertidigt skal have varer, udstyr eller værktøj frem og tilbage. Et ATA-Carnet anvendes typisk i forbindelse med transport af varer til messer, professionelt udstyr, vareprøver og varer til demonstration, og den type transporter foregår relativt ofte fra Hirtshals Havn.

Der er mange fordele ved at benytte tolddokumentet. Virksomhederne skal ikke betale told og afgifter i både indførsels- og transitlande, og de slipper for blandt andet at skulle stille sikkerhed, håndtere forskellige valutaer, ventetid samt ikke mindst ubehagelige overraskelser, fordi omkostningerne ved den midlertidige ind- og udførsel er afholdt inden rejsen.

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109