23948sdkhjf

Hannover Messe samler politik, økonomi og teknologi

Mere end 2.500 virksomheder på den store teknologimesse fra 30. maj – 2. juni.

Fra 30. maj til 2. juni vil mere end 2.500 virksomheder vise deres teknologier til fabrikker og fremtidens energisystemer på Hannovers messeareal. Under det bærende tema ’Industrial Transformation’ vil der være talrige eksempler på, hvordan virksomheder kan arbejde effektivt og energibesparende og samtidigt sikre sig, at energiforbrug og –distribution sker på en bæredygtig måde, lyder det i en skriftlig meddelelse fra Hannover Messe.

Ifølge messens administrerende direktør, Jochen Köckler, er energi et varmere emne end nogensinde før. Kernen i problemet er, hvordan vi kan sikre os en stabil energiforsyning til væksten i den meget dynamiske verden med respekt for politiske, økonomiske og miljømæssige forhold – og samtidigt imødegå klimaændringerne. Innovative teknologier vil spille en vigtig rolle i disse dynamiske ændringer af verden.

Koncerner som Siemens, Bosch, Schneider Electric, Schaeffler, Microsoft, SAP og Service Now vil udstille deres løsninger sammen med industrielle leverandører som Beckhoff, Festo, Harting, Pepperl+Fuchs, Phoenix Contact, Wago og Ziehl-Abegg. De bliver ledsaget af rund forskning fra institutter som Fraunhofer og rundt regnet 100 startups, der bruger Hannover Messe som en ideel platform for at sætte samarbejder med industrien i værk.

Grøn energi og hydrogen – vejen til sikker energiforsyning og klimabeskyttelse

På grund af de nuværende problemer omkring energiforsyningen får spørgsmålet om hydrogen en større betydning under den kommende messe. Dette års udstilling vil udgøre den hidtil største europæiske platform for hydrogen og brændselsceller nogensinde. Mere end 200 virksomheder, herunder Saint Gobain, Emerson, ElringKlinger, Plug Power, Siemens, Phoenix Contact, Enapter, Bosch, Hexagon Purus, Nel Hydrogen, Hydrogenious og GP Joule – vil vise løsninger til en bæredygtig energiforsyning baseret på brint, som er udvundet af vedvarende energikilder.

Europa har et mål om at blive klimaneutral i midten af dette årtusinde, og mange virksomheder arbejder ambitiøst på at konvertere deres produktion og services mod en grøn, brintbaseret fremtid.

Ikke alene kan produktion af alle slags varer ske på en mere ressourcebevarende og energieffektiv måde med brug af state-of-the-art maskiner og udstyr. Men også løsninger fra mekaniske og procesvirksomheder, elektrosektoren samt software- og IT-brancherne kan i høj grad forbedre styringen af processerne i selv meget komplekse systemer, hvilket booster innovationen og reducerer udledningen af klimaskadelige gasser overalt i verden.

Problematikken omkring energiforsyning og klimarigtig produktion optager i høj grad også den politiske verden. Tysklands kansler, Olaf Scholz, og Portugals premierminister, António Costa, vil samme åbne dette års Hannover Messe, hvor Portugal også optræder som partnerland med mere end 120 tilmeldte virksomheder.

Andre politiske honoratiores som Frans Timmermanns, vicedirektør for Europakommissionen, og Tysklands Minister for Uddannelse og Forskning, Bettina Stark-Watzinger, har også annonceret deres deltagelse.

Messen bliver understøttet af et førsteklasses konferenceprogram, hvor fire konferencescener dækker flere vigtige emner som automation, cloud og infrastruktur, analyse- og data-management, digitale platforms, robotter, IT-sikkerhed, AI, bæredygtige energiformer, den grønne brint samt energieffektiv og CO2-neutral produktion, digital energistyring, den cirkulære økonomi og meget mere.

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156