23948sdkhjf

DSV: Stærkt Q1-resultat øger forventningerne

Logistikselskabet opjusterer EBIT-forventninger med 3 mia. kr.

DSV A/S hæver nu forventningerne til indeværende regnskabsår i kølvandet på et stærkt resultat i første kvartal 2022, hvor alle divisioner bidrog.

Som følge af blandt andet integrationen af GIL steg bruttofortjenesten i Q1 med 61 procent til 12,9 mia. kr. fra 7,8 mia. kr. i samme periode sidste år.

Blandt andet derfor hæver DSV EBIT-forventningerne fra mellem 18 og 20 mia. kr. til mellem 21 og 23 mia. kr. for hele året.

Det fremgår af en skriftlig meddelelse, hvor Jens Bjørn Andersen, administrerende direktør i DSV A/S, udtaler:

- For 1. kvartal 2022 rapporterer vi et stærkt sæt resultater med indtjeningsvækst på tværs af alle divisioner og et stærkt cash flow. Vi følger planerne for GIL-integrationen og er på vej til færdiggørelse i 3. kvartal 2022. Markederne er fortsat påvirket af stram kapacitet og overbelastning, og i marts så vi tilbagevenden af Covid-19-lockdowns i Kina - en påmindelse til os alle om, at pandemien stadig ikke er forbi, siger topchefen og fortsætter:

- Den vanskelige situation i Ukraine er i alles sind. DSV-forsendelser til og fra Rusland og Hviderusland er stoppet, bortset fra visse humanitære forsendelser, og vi er i gang med at afhænde og forlade vores aktiviteter i Rusland. Den direkte økonomiske påvirkning er ikke væsentlig, da den samlede omsætning i Ukraine, Rusland og Hviderusland udgør mindre end 1 procent af koncernens omsætning. Alligevel har situationen påvirket markederne negativt på flere måder, især for luft- og vejtransport, og vi gør fortsat vores bedste for at finde kapacitet og alternative løsninger til vores kunder.

/anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.172