23948sdkhjf

Dansk-tysk brintforbindelse er vigtig brik

Grænseoverskridende brintvision er godt nyt, lyder det fra Green Power Denmark.

Energinet og en række europæiske TSO’ers beslutning om at rykke en dansk-tysk brintvision fem år frem til 2030 er godt nyt. Det er en vigtig brik i at opfylde målet om at gøre Danmark til nettoeksportør af vedvarende energi i 2030, lyder det fra Green Power Denmark.

Brint fremstillet af grøn strøm har kurs mod at blive en af fremtidens vigtigste energibærere både nationalt og internationalt. Og med den unikke danske vindressource i Nord- og Østersøen in mente er nyheden om, at en række europæiske transmissionsansvarlige selskaber (TSO’er) har fremrykket visionen om en dansk-tysk brintforbindelse fra 2035 til 2030 sød musik i ørerne, mener Green Power Denmark.

- Den politiske Power-to-X-aftale indeholder en vigtig ambition om, at Danmark i 2030 skal være nettoeksportør af vedvarende energi, som må forstås som både grøn strøm, grøn brint og grønne Power-to-X-brændstoffer. Det stiller store krav til en accelereret udbygning af både den vedvarende energi og den bagvedliggende energiinfrastruktur, siger Michael Madsen, der er afdelingschef for Power-to-X i Green Power Denmark.

- Her er det positivt, at planerne om en dansk-tysk brintforbindelse fremrykkes til 2030, så den kan være med til at levere på målsætningen om Danmark som nettoeksportør.

I den grønne version fremstilles brint via såkaldt elektrolyse, hvor vand spaltes til brint og ilt ved hjælp af strøm fra vindmøller og solceller. Brinten kan både bruges direkte i blandt andet lastbiler, men kan også videreforarbejdes til mere avancerede grønne Power-to-X-brændstoffer som metanol og ammoniak til skibe og e-kerosene til fly.

Derfor gør Michael Madsen opmærksom på, at vi får brug for også at kunne transportere brint rundt i Danmark, så den kan komme hurtigt og effektivt hen, hvor den skal bruges eller forfines yderligere.

- Det er vigtigt, at brintinfrastrukturen også etableres internt i Danmark, så den grønne brint enten kan anvendes direkte eller videreforædles til grønne Power-to-X-brændstoffer, der blandt andet kan erstatte de nuværende fossile brændstoffer i skibe og fly, siger han.

/anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sådan opnåede Coop enorme energibesparelser på lagrene
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"

Send til en kollega

0.125