23948sdkhjf

Chaufførmangel får ITD til at kontakte jobcentre

ITD sender brev til alle landets jobcentre om akut chaufførmangel.

ITD tager nu direkte kontakt til landets jobcentre for at afhjælpe den akutte mangel på chauffører i vejgodstransportbranchen. Dialogen skal blandt andet være med til at sikre, at flere ledige seniorer får øje for jobmuligheder i transporterhvervet.

Det skriver brancheorganisationen i en pressemeddelelse.

ITD er stærkt optaget af at sikre tilstrækkelig med kvalificeret arbejdskraft til transporterhvervet og rækker nu ud til jobcentre i hele Danmark.

I et brev sendt til alle landets jobcentre gør ITD opmærksom på, at transporterhvervet står klar med gode jobmuligheder og meget gerne ansætter seniorer.

- Vores medlemmer mangler i den grad chauffører, og derfor må vi tage alle midler i brug for at få flere hænder til transporterhvervet. Med vores brev til alle landets jobcentre appellerer vi i første omgang til, at jobcentrene hjælper med at skabe opmærksomhed blandt ledige seniorer om de mange jobmuligheder, der er i transportbranchen. Vi håber, at jobcentrene sammen med ITD vil være med til at øge kendskabet til transportbranchen som et attraktivt sted for ledige at fortsætte arbejdslivet. For en seniormedarbejder, der enten er ledig på arbejdsmarkedet eller blot gerne vil prøve noget andet, skal der ikke meget til, før man kan være godt på vej i et nyt og spændende job som chauffør, påpeger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Fast job og god indtjening

I forlængelse af brevet vil ITD tage direkte kontakt til udvalgte jobcentre og indlede dialog om, hvordan jobcentrene konkret kan hjælpe med at synliggøre job i transportbranchen - særligt i forhold til seniorerne.

- Transportbranchen har en række udfordringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft, hvilket kombineret med en kommende stor afgang af ældre chauffører skaber en akut mangel på chauffører. Vi vil derfor gerne i dialog med jobcentrene om, på hvilke områder og på hvilken måde transportbranchens muligheder for fast job og god indtjening kan blive bragt i spil, når jobcentrene hjælper ledige seniorer i arbejde, siger Jane Aakjær Madsen, chef for ITD Arbejdsmarked.

I et nærmere samarbejde med jobcentrene vil ITD kunne spille ind med viden og oplysninger om, hvad det vil sige at være chauffør, og hvad der kræves i forhold til kørekort og lignende. ITD vil også kunne hjælpe med at etablere kontakt til praktiksteder og uddannelsessteder.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078