23948sdkhjf

Fokus på Vejpakken

DI Transport i centrum af implementering af EU’s vejpakke.

Om lidt mindre end 3 måneder træder EU-vejpakkens regler om udstationering af chauffører i kraft. Det påvirker alle internationale transportvirksomheder.

Rune Noack fra DI Transport er udpeget af EU-Kommissionen som medlem af EU-Kommissionens ekspertgruppe om udstationering, der består af myndighederne fra EU-medlemsstaterne.

Onsdag var der møde om implementeringen af de nye regler.

Det skriver DI Transport i en pressemeddelelse.

Helt afgørende

DI Transport fremførte følgende budskaber:

1) IMI-systemet, der skal håndtere udstationeringserklæringer i hele EU, skal være klar i god tid, før reglerne træder i kraft, så transportvirksomhederne har en chance for at være klar.

2) Der skal være ordentlig vejledning til virksomhederne om brugen af IMI-systemet.

3) Det skal være tydeligt, hvornår chaufføren er undtaget, og hvornår han er udstationeret.

For transportbranchen er det helt afgørende med ens regler i hele EU samt at reglerne er både nemme at forstå, nemme at efterleve og nemme af håndhæve.

Omfattende regulering

Udover denne vigtige sag er DI Transport engageret i en lang række andre igangværende EU-sager på alle niveauer i beslutningsprocessen.

Transportsektoren fylder meget i EU-sammenhæng og er kendetegnet ved en omfattende EU-lovgivningsmængde, der definerer og fastlægger rammerne for virksomheder og markedet i hele EU.

Derfor er DI Transport også repræsenteret i International Road Unions (IRU) godstransport-komité, i BusinessEuropes transportkomité, hvor DI Transports branchedirektør Michael Svane har været formand siden 2014.

DI Transport er desuden medlem af CORTE (confederation of organisations in road transport enforcement) en organisationen, der samler såvel myndigheder, større operatører samt organisationer, der beskæftiger sig med vejtransporten.

Gode kontakter

Seniorchefkonsulent Rune Noack har sæde i EU-Kommissionens ekspertgruppe vedr. udstationeringsreglerne for ansatte i vejtransporten, og chefkonsulent Andreas Færgemann sidder i EU-Kommissionens ekspertgruppe vedr. sikre rastepladser i EU.

- DI Transport har særdeles gode kontakter i både EU-Kommissionen og Europa-Parlamentet, og i Danmark sidder vi med i EU-specialudvalget for transport, der forbereder ministerens deltagelse i EU’s ministerråd for transportministre. Kontakten til EU-Kommissionen går såvel til generaldirektøren i DG Move, til direktørerne for de enkelte søjler, til kontorchefer samt medlemmer af flere kommissær-kabinetter og til sagsbehandlere, siger Rune Noack.

DI Transport har desuden særdeles god kontakt til de danske transportattachéer i Bruxelles og personlige kontakter til en række af de danske medlemmer af Europa-Parlamentet.

Dansk Industri har desuden eget kontor i Bruxelles, som brancheorganisationen også gør god brug af.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114