23948sdkhjf

Scania klar med lidt grønnere drivlinje

Lastvognsproducenten Scania lover brændstofsbesparelse på op til otte procent.

Scanias nye drivline har ifølge lastvognsproducenten en forbedret bæredygtighed svarende til en brændstofbesparelse på op til otte procent, sammenlignet med forgængeren.

Scania sætter desuden yderligere fokus på ”science-based climate targets” som virksomhedens ledestjerne gennem energieffektivitet, vedvarende brændstoffer og elektrificering

- Det, vi introducerer i dag, er ikke kun en ny motorplatform men et stort initiativ for at styrke Scanias brancheførende position inden for bæredygtig transport i resten af dette årti, siger Alexander Vlaskamp, Executive Vice President og chef for Sales and Marketing på Scania.

- Vores stærke fokus på transporteffektivitet guider os i skiftet mod en bæredygtig verden, et skifte, der vil drage stor nytte af vores nye drivline.

Ny motorplatform

I sin hidtil største produktlancering siden introduktionen af den nye lastbilgeneration (NTG) tilbage i 2016 introducerer Scania nu ikke kun en ny motorplatform men også produktopdateringer og services, der skal konsolidere Scanias position som den førende producent af tunge lastbiler i premium-segmentet.

- Vi ser en transportverden, der er i hastig forandring, hvor kundernes krav om den bedste samlede driftsøkonomi og en bæredygtig fremtid går hånd i hånd, siger Alexander Vlaskamp.

- Hos Scania har vi sat vores mål højere end måske nogen anden producent. Ikke fordi vi tror, det bliver let, men fordi vi ikke ser nogen anden mulighed end faktisk at nå de mål for at bremse udledningen af drivhusgasser, der blev fastsat ved Paris-aftalen i 2016, fastslår han.

420 til 560 HVO-klare HK

Med en helt nye motorplatform til Euro 6-køretøjer, der spænder fra 420 til 560 hk, lover Scanias nye drivline brændstofbesparelser, der typisk kan nå op på 8 procent for lastbiler i langturskørsel.

Alle motorer kan potentielt køre på bæredygtigt HVO-brændstof, og to af dem kan bestilles i versioner til kørsel på FAME biodiesel.

Yderligere motorversioner vil følge for markeder uden for Europa og til kørsel på biogas. De nye drivliner vil også omfatte også nye gearkasser og bagaksler samt en førsteklasses service, Scania ProCare, til kunder, der efterspørger 100 % planlagt oppetid. Scania introducerer også en mulighed for digitale sidespejle for øget sikkerhed.

- Hos Scania fortsætter vi ad vores fastlagte vej med at tilbyde en pallette af bæredygtige løsninger til vores kunder, siger Alexander Vlaskamp.

- Køretøjer til drift på bæredygtige og vedvarende brændstoffer samt elektrificerede køretøjer vil dramatisk øge deres andel af vores samlede produktion over de nærmeste år, men vi vil alle stadig være afhængige af forbrændingsmotorer i vores daglige liv. Og det er derfor, Scanias nye motorplatform er så vigtig, da den vil bidrage til væsentlige reduktioner af CO2-emissionerne i resten af dette årti, slutter han.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.172