23948sdkhjf

PtX-partnerskab får nye medlemmer

I alt 33 virksomheder fra hele værdikæden vil fremme Power-to-X i Danmark.

Otte nye virksomheder har tilsluttet sig Dansk Energis Power-to-X-partnerskab, der nu består af 33 virksomheder fra hele værdikæden omkring brint og nye grønne brændsler.

De nye i samarbejdet er A2X, Dansk Standard, Evida, H2Energy, HOFOR, OK, Rambøll og Aabenraa Havn.

- Det er dejligt, at vi ser en øget opbakning fra industrien til at fremme Power-to-X i Danmark. Flere og flere virksomheder ser muligheder for at blive en del af den voksende Power-to-X-industri og for at investere i det. Det er endnu et signal til omverdenen og til danske politikere om, at danske virksomheder har store ambitioner om at være på forkant med udviklingen, siger Martin Dam Wied, branchechef i Dansk Energi.

- Vi er glade for at byde velkommen til otte stærke aktører, som på hver deres måde kan bidrage til partnerskabet og til hele værdikæden. Den stærke opbakning til partnerskabet viser det store behov, der er for at samle hele værdikæden. Hvis vi ønsker at være et foregangsland på Power-to-X, er det helt afgørende, at virksomhederne er med til at finde løsninger på nogle af de udfordringer, vi står overfor i de kommende år, siger Martin Dam Wied.

Partnerskabet blev etableret i begyndelsen af 2021 og har til formål at kickstarte den danske PtX-industri og løse det nuværende PtX-paradoks, hvor produktion og efterspørgsel holder hinanden gensidigt i skak.

Partnere i Dansk Energis Power-to-X-partnerskab: A2X, ADP, Andel, A.P. Møller-Mærsk, Circle K, COWI, Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), Copenhagen Malmö Port, Crossbridge Energy Fredericia, Danfoss, Dansk Energi, Dansk Standard, DSV, EKF-Danmarks Eksportkredit, Energinet, European Energy, Evida, Green Hydrogen Systems, Greenlab Skive, H2Energy, Haldor Topsøe, HOFOR, Københavns Lufthavne, Norlys, OK, Rambøll, RWE, SAS, Siemens Energy, Vattenfall, Vestas, Ørsted og Aabenraa Havn. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158