23948sdkhjf

Solskin over DHL-rejsegilde for ny hub i Kastrup Lufthavn

Den nye pakketerminal vil femdoble kapaciteten og placerer en af DHL’s kun 22 internationale hubs i København.

En tæt og vandkold tåge dækkede Kastrup Lufthavn, da pakke- og logistikgiganten DHL afholdt første spadestik på sin nye internationale hub i november 2020. Brølene fra de store turbofan-motorer var helt fraværende og kun en lille gruppe inviterede gæster med mundbind fik lov til at overvære det tredobbelte spadestik. 

Da DHL forleden kunne afholde rejsegilde for den nye pakkehub, der vil mangedoble kapaciteten, startede dagen med regntunge blygrå skyer og den ene heftige byge efter den anden. Men solen og en strålende blå himmel havde overtaget magten, da et større antal håndværkere og indbudte gæster mødte op til rejsegilde – uden mundbind. Genåbningen sørgede også for et aktivt lydtapet til rejsegildet, selv om antallet af starter og landinger endnu ikke er i nærheden af niveauet før coronapandemien. 

Ved rejsegildet talte blandt andet Tårnbys borgmester og direktøren for Københavns Lufthavn, der begge fremhævede perspektiverne ved den nye internationale pakkehub. 

Hundredevis af arbejdspladser er allerede skabt i forbindelse med arbejdet på byggepladsen. Og om et år forventer DHL at ansætte og oplære yderligere 100 nye pakkemedarbejdere til terminalen, der i fremtiden vil kunne håndtere 30.000 pakker i timen. 

Heldig timing 

- Vi har oplevet en kæmpe vækst i antallet af ind- og udgående pakker særligt under og efter coronapandemien, der i den grad har skubbet yderligere til nethandlen. Derfor kunne timingen for vores nye internationale hub i Kastrup ikke have været bedre, for danske virksomheder vil opleve, at de fra 2023 kan sende pakker senere og modtage dem tidligere end hidtil. Det kan i den grad styrke deres konkurrenceevne, sagde Steven Den, der er administrerende direktør for DHL Aviation, som er ansvarlig for DHL’s nye hub og naturligvis var til stede ved rejsegildet. 

Tårnbys borgmester, Allan S. Andersen, samt Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavne, talte også begge til rejsegildet, hvilket understreger betydningen af den store nye hub for lufthavnen, kommunen og hele regionen. 

Der findes i dag blot 20 tilsvarende internationale DHL hubs i verden, og betydningen af hubben i Kastrup øges nu yderligere med byggeriet. Hidtil har pakker til og fra Danmark skulle runde DHL’s hubs i Leipzig i Tyskland eller East Midlands i England, inden de blev sendt videre til deres slutdestination. 

Men om ikke så længe bliver det altså fra DHL i Danmark, at pakkerne bliver sendt direkte ud i verden fra europæisk grund. 

10-doblet kapacitet 

Kapaciteten for den nye 26.172 kvadratmeter store hub bliver ti gange det, som DHL i dag håndterer via den nuværende hub i Kastrup. Fysisk er den nye hub også tre gange større. Indvendigt bliver den udstyret med fuldautomatiserede anlæg, der kan sikre hurtig håndtering af ikke mindre end 30.000 pakker i timen. Det er pakker, der vel at mærke alle skal registreres, før de sendes videre. For nogle af pakkerne skal indholdet desuden fortoldes. Det fuldautomatiske anlæg fordeler endda pakkerne til 90 kurerbiler og 27 lastbiler. 

- Den nye internationale hub bliver state-of-the-art i vores netværk. Det er både inden for automatisering af pakker, og for selve byggeriet og de automatiske anlæg, hvor vi har et stærkt fokus på bæredygtighed og på at nedbringe vores CO2-emission. På den måde flugter det fuldstændig med DHL’s mål om at nedbringe vores CO2-emission så meget som muligt, inden vi er CO2-neutrale i år 2050, sagde Steven Den. 

Solceller på taget 

I den nye bygning vil der være 5.000 kvadratmeter solceller på taget til at generere strøm. Regnvand vil blive opsamlet til at skylle toiletterne og rengøre biler i bygningens vaskehal, og al belysning vil være LED, som er ekstremt strømbesparende. Selve sorteringsanlægget vil også være mere energivenligt. Og endelig vil det være muligt at oplade DHL’s danske flåde af el-køretøjer ved opsatte ladestationer på området. 

- Byggeriet viser på mange måder alt, hvad vi står for – nemlig at vi kan håndtere og transportere pakker internationalt i et stadigt højere tempo og med god samvittighed, fordi vi omstiller os til at være mere klimavenlige. Det gør os alle stolte og glade for at komme på arbejde. Og det er en væsentlig grund til, at DHL fornylig blev kåret til den bedste europæiske arbejdsplads, sluttede Steven Den.

(Denne artikel har også været bragt i Transport Tidende nummer 20/2021).

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.14