23948sdkhjf

Over 200 køretøjer kontrolleret

Større multikontrol af primært lastbiler og varevogne.

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd gennemførte for nylig sammen med en række samarbejdspartnere og myndigheder større multikontroller af primært lastbiler og varevogne på rastepladserne Ustrup V og Ejer Baunehøj.

Nogle køretøjer kunne klare sig med et kort besøg, inden de fik lov at køre videre, andre måtte blive lidt længere for at gå igennem en længere kontrol og enkelte fik slet ikke lov til at køre videre, men endte deres kontrol med en hjullås på køretøjet.

Ud over Politiet deltog Fødevarestyrelsen, Veterinærrejseholdet, Færdselsstyrelsen, Toldstyrelsen, Arbejdstilsynet, Forsvaret (kontrol af militære køretøjer), Miljøstyrelsen (kontrol af miljøfarligt affald) og Beredskabsstyrelse over de to dage, som multikontrollerne varede.

Politiets kontroller

Politiet kontrollerede blandt andet, om køretøjerne levede op til de krav, der gælder for dem, og om de dermed var sikkerhedsmæssigt forsvarlige at køre i, om kontrolapparaterne fungerede som de skulle, samt om chaufførerne havde styr på deres papirer og der var betalt de lovpligtige afgifter.

Politiets kontroller førte over de to dage til 97 sigtelser, der blandt andet omhandlede 30 sigtelser for fejl og mangler ved køretøjet, 7 sigtelser om manglende betaling af vejbenyttelsesafgift, 7 sigtelser for manglende godstilladelse og 23 sigtelser for dyretransport i strid med reglerne.

- De store kontroller betyder, at et større antal tunge køretøjer bliver undersøgt for overholdelse af en række regelsæt, der hører under forskellige myndigheder. Det har en forebyggende effekt, samtidig med at vi får ’ryddet ud’ i nogle af dem, der ikke har styr på det og også får gjort vejene lidt mere sikre, siger vicepolitiinspektør Jesper Engelund, der er leder af Hunde- og Færdselscentret ved Sydøstjyllands Politi.

- Desuden får de forskellige myndigheder mulighed for at få kontrolleret køretøjer, som transporterer gods, hvilket myndighederne har pligt til løbende at kontrollere, siger han.

Eksempler fra kontrollerne

Eksempelvis blev en ukrainsk statsborger, der kørte for en polsk virksomhed, kontrolleret. Førerattesten, som chaufføren kørte på, var udstedt til en anden virksomhed end den, som havde tilladelsen og var bruger af lastbilen, hvilket ikke er lovligt. I denne sag var der heller ikke betalt vejbenyttelsesafgift. Bøden blev samlet 37.500 kr. og lastbilen måtte blive holdende med hjullås til dagen efter, hvor der blev stillet nødvendig sikkerhed for beløbet.

En dansk lastbil blev også taget ind til kontrol på rastepladsen ved Ustrup V. Ved kontrollen virkede lastbilens kontrolapparat ikke efter hensigten, da den ikke kunne udskrive eller spytte kontrolkortet ud igen. Ved nærmere undersøgelse viste det sig, at sikkerhedsplomberingen på kontrolapparatet var brudt.

Der blev herefter taget kontakt til det værksted, som havde foretaget reparation af kontrolapparatet, og det viste sig, at værkstedet ikke havde den nødvendige autorisation til at udføre denne type reparation.

Værkstedet blev sigtet for at have foretaget en reparation uden autorisation, og der vil senere blevet taget stilling til, hvad sanktionen skal være over for værkstedet. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vognmænd varsler flere aktioner
Disruption: Vi er alle i samme båd
Geodis på opkøb i Schweiz
Kæmpe logistikcenter slår dørene op for virksomhederne
Postnord ser fordobling af svindel-beskeder
DSV donerer udstyr for millioner til Ukraine

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156