23948sdkhjf

Første elektriske betonbil

Unicon lancerer verdens første serieproducerede elektriske betonbil.

En stor landvinding inden for emissionsfri distribution af beton ser inden længe dagens lys, når verdens første serieproducerede elektriske betonbil vil rulle ud på de danske veje. Således introducerer Unicon, Danmarks største producent og leverandør af færdigblandet beton, nu en af de velkendte lastbiler med blå- og hvidstribet betonkanon som 100 procent eldrevet. Den elektriske betonbil vil allerede fra september dagligt levere færdigblandet beton – uden emissioner på hverken veje eller byggepladser.

- Vi er enormt stolte over at kunne præsentere verdens første serieproducerede elektriske betonbil på de danske veje og byggepladser. Som Danmarks største leverandør af færdigblandet beton er vi hele tiden på jagt efter nye initiativer, der kan bidrage til et mere miljøvenligt byggeri, og her bliver den elektriske betonbil fuldstændig afgørende for fremtidig bæredygtig distribution af færdigblandet beton, der er det mest brugte byggemateriale i verden, siger Jan Søndergaard Hansen, direktør i Unicon.

Lanceringen af den elektriske betonbil sker i forlængelse af, at Unicon i august 2020 kunne sende Danmarks første og eneste hybride betonlastbiler på vejene, hvorefter flere HVO-drevne betonlastbiler desuden fulgte efter. Dermed tager Unicon et stort skridt mod en fuldstændig emissionsfri lastbilflåde efter flere års intensivt udviklingsarbejde i samarbejde med Volvo Trucks og Liebherr-Mischtechnik.

- Udviklingen af den elektriske betonbil er ikke kun et megaskridt for hele branchen, men også for os som virksomhed. En af vores kerneambitioner er at gøre det til standard at benytte CO2-reducerede løsninger, hvorfor vi håber, at vores emissionsfrie betonbil vil gavne både vores kunder og de byer, vi kører i, siger Jan Søndergaard Hansen.

Tiltaget bliver da også taget godt imod hos entreprenørfirmaet CG Jensen, der som en af de første får fornøjelsen af at benytte den nye elektriske betonbil.

- CG Jensen har som mål at blive klimaneutrale allerede i 2029. På vejen til vores grønne omstilling er dette tiltag fra vores mangeårige samarbejdspartner Unicon et godt skridt, som vi hilser meget velkommen, siger divisionschef for Beton Arcon, Morten Andersen.

Unicon producerer årligt omkring 1 mio. kubikmeter beton og har en samlet lastbilflåde på 195 lastbiler. Selskabet er en del af Aalborg Portland Group, som er et datterselskab til Cementir Holding N.V. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.125