23948sdkhjf

Transportministeren fokuserer på den lovlige statsstøtte

Transportministeriet vil sammen med de ansvarlige svenske myndigheder overveje at anke tilbagebetalingskrav fra EU-Kommissionen.

Da EU-Kommissionens afgørelse, der pålægger PostNord at tilbagebetale 667 mio. svenske kroner i ulovlig statsstøtte, blev offentliggjort fredag, var reaktionen fra transportminister Benny Engelbrecht at fokusere på, at størstedelen af statsstøtten på 3,5 mia. kr. er lovlig.

- Jeg er glad for, at den store interne overførsel fra PostNord til Post Danmark på 3,5 milliarder svenske kroner er godkendt. Overførslen var en central forudsætning for en yderst nødvendig transformation af PostNords danske forretning, fra primært brevdistribution til – fremover – primært pakkedistribution, men stadig således, at alle danskere kan sende og modtage breve. I forhold til staternes indskud, som også blev besluttet i 2017, af den daværende VLAK-regering med bred politisk opbakning, er det selvfølgelig skuffende, at Kommissionen er uenig i, at indskuddene lever op til kravene for overførsler på markedsvilkår. Vi har selvfølgelig haft en anden vurdering, og jeg vil nu studere præmisserne for afgørelsen nærmere, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Dermed overvejer transportministeriet og de tilsvarende myndigheder i Sverige nu, om man vil anke afgørelsen fra EU-Kommissionen.

Baggrund

EU-Kommissionen offentliggjorde fredag sin afgørelse i to sager om PostNord. Afgørelsen vedrører en intern kapitaloverførsel i PostNord på 3,5 milliarder svenske kroner, der fandt sted 2018-2019 og kapitaltilførsler fra den danske og den svenske stat på hhv. 267 og 400 millioner svenske kroner til PostNord (i alt 667 millioner svenske kroner). Disse skete i slutningen af 2018.

Kommissionen har godkendt PostNords interne overførsel, mens staternes kapitalindskud på den anden side ikke kan godkendes, idet indskuddene efter Kommissionens opfattelse ikke er sket på markedsvilkår. Kommissionen vurderer derimod, at der er tale om statsstøtte, som skulle have været anmeldt som sådan.

Afgørelsen vil nu blive nærlæst, og sagen vil blive drøftet med den svenske medejer, inden der tages stilling til videre skridt.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125