23948sdkhjf

Nordisk samarbejde om norsk havvind

Ørsted går sammen med Fred. Olsen Renewables og Hafslund Eco i norsk havvindkonsortium.

Ørsted tilslutter sig konsortiet med Fred. Olsen Renewables og Hafslund Eco og etablerer et langsigtet partnerskab om at udvikle havvind i Norge og om at deltage i Norges forestående ansøgningsrunde for havvindområder.

De tre parter ser samarbejdet som det perfekte match i forhold til at realisere havvindprojekter i stor skala kombineret med et havbaseret elnet. Konsortiet har til sigte at levere både bundfast og flydende havvind, samtidig med at den norske forsyningskæde udvikles til den forventede, omfattende udbygning af havvind i Norge og i Europa.

Ørsted, Hafslund Eco og Fred. Olsen Renewables er ligeværdige partnere i konsortiet, der vil ansøge om udviklingstilladelser i begge de områder, der er udpeget af den norske regering, nemlig Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II. Den forestående tildelingsrunde forventes at omfatte op til 4,5 GW på tværs af de to områder, og det tekniske potentiale er endnu højere.

Den norske regering har været frontløber i forhold til at understøtte den tidlige udvikling af flydende havvind, og konsortiet vil arbejde tæt sammen med den stærke lokale forsyningskæde for at bygge videre på Norges strategiske position inden for flydende havvind, særligt i Utsira Nord-området.

Martin Neubert, kommerciel direktør og viceadministrerende direktør for Ørsted:

- Med dette partnerskab tager Ørsted et vigtigt skridt, hvor vi udvider vores tilstedeværelse i de nordiske lande. Samtidigt har vi taget det strategiske valg at føre an i kommercialiseringen af flydende havvind for at muliggøre teknologiens massive, globale potentiale, hvor Norge kan blive et nøglemarked i Europa.

Anette Olsen, administrerende direktør for Bonheur og ejer af Fred. Olsen & Co.:

- I tillæg til den omfattende erfaring, som Hafslund Eco og virksomheder relateret til Fred. Olsen har opbygget inden for vedvarende energi, elnet og havvind, bringer Ørsted verdens længste erfaring og de dybeste kompetencer inden for udvikling af leverandørkæder i denne industri. Det har resulteret i en betydelig mængde nye lokale grønne arbejdspladser inden for havvind. Fred. Olsen-relaterede virksomheder har i mange år arbejdet succesrigt sammen med Ørsted i hele verden om at udvikle stærke forsyningskæder inden for transport, installation, opgradering og vedligeholdelse af havvindmøller. Her har vores virksomheder oplevet Ørsteds kompetencer og ønske om at udvikle reelle lokale arbejdspladser. Ved tilføjelsen af Ørsted, har konsortiet yderligere styrket sin evne til at hjælpe Norge med at sikre en bæredygtig og effektiv vej frem inden for havvind. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125