23948sdkhjf

Storebæltsbroen forbedrer sikkerheden ”ved vejarbejder”

Særtransporter vil opleve begrænsninger på passagen af Storebæltsbroen ved vedligeholdelsesarbejder.

Natten mellem torsdag og fredag i denne uge kommer de nye mobile overledninger i brug som et redskab til at kunne udføre en lang række vedligeholdsarbejder samtidig på Storebælts østbro i løbet af nattetimerne.

Overledningerne blev tidligere på året monteret på Storebæltsforbindelsen som del af en omfattende sikkerhedspakke, baseret på den nyeste teknologi på området. Formålet er at sikre hurtigere afvikling af kø ved uheld og øge sikkerheden på Storebæltsbroen, både for trafikanter og for de medarbejdere, der arbejder med den løbende vedligeholdelse på broen.

Natarbejde skaber tryghed og sikrer færre spærringer i dagtimerne

Natten til fredag vil trafikken således køre dobbeltrettet på højbroens sydlige spor, så der opstår et trafikfrit område på den nordlige del af broen.

Det udnytter A/S Storebælt til at foretage en lang række vedligeholdsarbejder, som ellers ville have betydet afspærringer af flere omgange, hvis arbejderne skulle fortages enkeltvis og i dagtimerne. Samtidig giver det også en bedre sikkerhed for de medarbejdere, som udfører opgaver på broen.

Elektroniske færdselstavler og droner

En del af nattens arbejde bliver at forberede opsætning af elektroniske færdselstavler som en del af den samlede opgradering af skiltning og trafikstyring på broen. I alt skal der i løbet af efteråret opsættes 222 variable tavler, ligesom der også opsættes nye kameraer til overvågning af trafikken for at understøtte en sikker trafikafvikling.

Der bliver også plads til at teste brug af droner til inspektion om natten.

- Vi benytter også det trafikfri rum til at teste, om droner kan foretage inspektion af østbroens store hængere. Dronen er udstyret med ekstra lys, der skal gøre det muligt at foretage inspektionen i mørke, og herefter skal vi finde ud af, om kvaliteten af billederne er god nok. Det vil kunne spare os for at foretage inspektion i dagtimerne, som ellers ville kræve en afspærring af området af hensyn til trafiksikkerheden og derfor forstyrre trafikken langt mere, siger Kim Agersø Nielsen, teknisk chef i Sund & Bælt.

Trafikrestriktioner

Trafikken vil køre dobbeltrettet i nattetimerne mellem torsdag den 10. og fredag den 11. juni i timerne mellem kl. 23.00 og kl. 05.00 med en hastigheds-begrænsning på 80 km/t, og overhaling vil ikke være tilladt.

Der kan opstå kort ventetid under omlægning til dobbeltrettet trafik umiddelbart efter kl. 23.00 og igen kort før kl. 05.00, da broen lukkes helt for biltrafik i ca. 20 minutter, mens trafikken omlægges.

Ingen brede særtransporter

Mens trafikken kører dobbeltrettet er det ikke muligt for særtransporter bredere end 3,3 meter at passere Storebæltsbroen. Her kan interesserede finde yderligere information på Vejdirektoratets hjemmeside under udskrift til særtransporter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125