23948sdkhjf

Vækst i E-handel booster logistikbyggeriet i Danmark

KT Erhvervsbyg A/S opfører nyt logistikcenter til Dansk Avis omdeling A/S, dao i Fredericia.

Første spadestik til byggeriet af dao’s nye logistikcenter blev taget onsdag den 5/5. Bare fem måneder efter KT Erhvervsbyg leverede et 16.346 m2 stort robotlager til Proshop A/S. E-handel i Danmark er i markant vækst- og det sætter gang i byggetankerne hos danske logistikvirksomheder.

Ifølge Nets nyeste rapport fra Dansk e-handel handler 19 procent af danske forbrugerne mere online nu end før corona-pandemien. Faktisk har danskerne samlet set shoppet fysiske varer på nettet for 57,6 milliarder kroner i 2020, hvilket svarer til en stigning på næsten 15 procent i forhold til året før. I alt udgjorde fysiske varer hele 59 % af vores online forbrug, der samlet set landede på 97,5 mia. i 2020.

Nye rammer

Den markante vækst indenfor online handel og pakkehåndtering har skabt behov for nye rammer hos danske logistikvirksomheder. Heriblandt dao, Danmarks største distributionsselskab på morgendistributionen.

Selskabet med hovedsæde i Vejle bygger nyt logistikcenter i Fredericia, der har en optimal placering for forsendelser til hele landet. Den nye logistikterminal skal servicere Jylland og Fyn med levering til både daoHOME og daoSHOP samt leveringer fra Europa. Det bliver den første terminal, der er designet til håndtering af den stigende mængde småpakker, der sammen med levering af aviser, breve og magasiner, er en del af dao’s forretning.

- Tilbage i 2007 forestillede vi os ikke denne eksplosive entre på det danske pakkemarked, men de danske forbrugere har taget godt imod levering i de tidlige morgentimer. Denne udvidelse af vores sorteringskapacitet sikrer, at vi fortsat kan levere samme høje leveringskvalitet til de private modtagere, der hver dag benytter dao. En vækst, som den vi har oplevet det seneste år, stiller krav til en hurtig omstilling af både personalemæssige ressourcer og produktionskapacitet. Vi er meget glade for udviklingen og ser frem til at tage vores nye terminal i brug til vinter, fortæller Morten Villberg, CEO for dao.

Per Henriksen; CEO i KT Erhvervsbyg A/S, fortæller om opførelsen af dao´s logistikcenter:

- Vi har gennem tiden bygget en del logistikbyggerier og trækker på mange års erfaringer med effektivt logistikbyggeri. Vi ved, hvad der fungerer i praksis, og hvordan vi gennem byggeriet kan optimere hverdagen i virksomheden. I dette projekt til dao arbejder vi med flere spændende detaljer. F.eks. er der gennem brandglas etableret udsyn fra administrationen på første sal ud over logistikhallen. På førstesalen etablerer vi også et spiseområde med udgang til en tagterrasse i niveau. For os i KT Erhvervsbyg ligger der en opgave i at koordinere tidsplanen med systemleverandøren af det sorteringsanlæg, der skal installeres i bygningens store sorteringsrum. På den måde arbejder vi faktisk med to deadlines i projektet: en til systemleverandøren og en til bygherre”.

Systemleverandøren, som KT Erhvervsbyg kommer til at arbejde tæt sammen med på dao projektet, er Beumer Group, der skal levere sorteringssystemerne til det nye logistikcenter.

Når dao slår dørene op til deres nye logistikcenter, bliver det med en markant kapacitetsforøgelse og en produktionskapacitet på op til 15.000 forsendelser i timen. Med 20 porte og en hal på 6.210 m2 er der god plads til, at terminalen også skal fungere som knudepunkt for de mange aviser, breve, magasiner og pakker, der hvert år sorteres til andre dao-lokationer i hele Danmark.

Byggeriet står færdigt den 3. december 2021.

FAKTA om byggeriet:

Grundareal: 27.440 m2

Logistik og distributionshal: 6.210 m2

Scooter garage og omklædning: 455 m2

Administration:510 m2

Porte til lastbiler: 9 stk.

Porte til varebiler: 11 stk.

Kapacitet i timen: 15.000 forsendelser

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.132