23948sdkhjf

Her renoveres broer og tunneller i 2021

Vejdirektoratet lægger op til storstilede renoveringer.

I de kommende måneder renoverer og vedligeholder Vejdirektoratet ti broer og tunneller over det ganske land. Arbejdet sikrer, at de kan holde i mange år endnu, lyder det fra direktoratet.

- Vi bruger mange kræfter på at overvåge tilstanden på vores store broer og tunneler og anvender i den forbindelse også ny teknologi som for eksempel droner, da det er vigtige bygværker med væsentlig betydning for både den regionale og den nationale infrastruktur, siger afdelingsleder Niels Højgaard Pedersen fra Vejdirektoratet.

- Og hvert år underkaster vi en del af bygværkerne en større renovering ud fra de behov, der er blevet klarlagt i vores tilstandsanalyser af dem – og naturligvis med det hovedformål, at de altid fremstår i funktionsdygtig og trafiksikker stand.

De større bro- og tunnelarbejder, som Vejdirektoratet gennemfører i år, er ved Sallingsundbroen, Hadsundbroen, Langelandsbroen, Den Ny Lillebæltsbro, Motorvejsbroen ved Skovdiget (Hillerødmotorvejen), Stegebroen, Svingbroen i Næstved, Siøsundbroen, Svendborgsundbroen og Frederikssundsvejstunnelen.

- Når renoveringerne er gennemført, vil broerne og tunnellerne have en forlænget levetid, hvilket er til glæde for trafikanterne og til gavn for hele statsvejnettet, siger Niels Højgaard Pedersen. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125