23948sdkhjf

Grundig renovering trækker ud

Sallingsundbroen kræver mere renovering end hidtil antaget.

Sallingsundbroen har med sine 43 år som vigtigt forbindelsesled ved Limfjorden tjent trafikanterne i landsdelen godt, og det skal den gøre mange år frem. Derfor har Vejdirektoratet siden 2020 arbejdet med en større renovering af broen. Et arbejde som viser sig at være mere tidskrævende end planlagt. Det fortæller projektleder Jørn Andreas Kristensen.

- I efteråret meldte vi ud, at vi måtte inddrage vinterperioderne til arbejdet for på den måde at forsøge af overholde den oprindelige færdiggørelsesfrist, som var november 2022. Nu står det så klart, at broens forfatning gør, at vi må forlænge arbejdet til udgangen af 2023, siger han.

Betonoverflade mere ujævn

Broen skal på oversiden have ny belægning, ny fugtisolering, nye støjdæmpende fuger og nyt autoværn. Under broen er det bropillerne, der gennemgår en renovering.

Årsagen til forlængelsen af arbejdet er bropladens betonoverflade, som under asfalten er mere ujævn end forventet. Derfor skal hele bropladen påføres et cirka 50 mm tykt afretningslag af beton for at gøre fladen jævn, inden der kan udlægges fugtisolering og belægning. Det stod klart allerede i efteråret, men renoveringsarbejdet har siden givet endnu mere viden om tilstanden.

- Vi har fået et endnu bedre indblik i broens tilstand, og den viden er vi nødt til at handle på, så vi kommer til bunds i arbejdet, og trafikanterne er sikret en god forbindelse i mange år frem. Sammen med vores entreprenør på projektet er vi nu nået frem til den rette metode for udbedring og en robust tidsplan, siger Jørn Andreas Kristensen.

Fortsat to farbare spor

Trafikken fortsætter med at være opretholdt i to spor i hele perioden. For den kørende trafik vil der således fortsat kun være begrænsninger i form af reduceret bredde af kørebaner og hastighedsnedsættelse til 50 km/t.

De smallere kørespor betyder dog, at brede landbrugskøretøjer ikke kan køre over broen, som de kunne, inden renoveringen gik i gang. De kan passere broen to gange i døgnet på fastlagte tidspunkter. Passagen kræver booking – en ordning der blev indført i foråret 2020 ved renoveringens påbegyndelse. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093