23948sdkhjf

DHL: B2B-e-handel stiger eksplosivt

Logistikgiganten udgiver nyt whitepaper.

DHL Express har udgivet et whitepaper, der forudser stigning i B2B-handlen på mere end 70 procent inden 2027 til 20.900 mia. dollars fra 12.200 mia. dollars i 2019.

"The Ultimate B2B E-commerce Guide: Tradition is out. Digital is in" -undersøgelsen forudser stærk vækst på B2B-e-handelsmarkedet i de kommende år. I 2025 vil 80 procent af alle B2B-salgsinteraktioner mellem leverandører og professionelle købere finde sted på digitale kanaler. Virkningen af Covid-19-pandemien på tempoet i digitaliseringen og købsadfærden hos den teknologikyndige generation (millennials), der nu har en alder til at være de professionelle beslutningstagere inden for B2B, er de vigtigste drivkræfter for denne globale vækst i e-handel, lyder det fra DHL Express.

Den positive forretningsudvikling afspejles også i DHL Express’ årsresultat for 2020, der viser en stigning i den samlede omsætning på 11,9 procent og en EBIT-stigning på 34,9 procent, hvilket var det bedste resultat i DHL Express’ 50-årige historie.

- Selv i tider med verdensomspændende nedlukninger har globaliseringen vist sin modstandsdygtighed, drevet af digitalisering og styrken i global handel, siger John Pearson, administrerende direktør for DHL Express.

- Disse tendenser har ført til et stadigt voksende antal forbrugere, der har flyttet deres shopping-aktiviteter online. Pandemien har fremskyndet denne udvikling som aldrig før med en kraftig stigning i virksomheder, der sælger deres varer på det globale marked. E-handel og global logistik var således nøglen til at låse lokale nedlukninger op, holde økonomierne i gang og afbøde virkningen af Covid-19 for mange af vores kunder, siger DHL Express-topchefen.

Det var ikke kun B2C e-handel, der voksede på grund af løbende digitalisering og ændret shopping-adfærd hos forbrugerne. I 2019, før pandemien, var det globale salg på B2B e-handelswebsteder og markedspladser allerede steget med 18,2 procent til 12.200 mia. dollars. Gennem Covid-19 og den deraf følgende acceleration af digitalisering anslås denne globale B2B e-handelsvolumen at nå op på 20.900 mia. dollars inden 2027.

- Vi har stået over for pandemien i over et år nu, siger Michiel Greeven, executive vice president Global Sales hos DHL Express.

- Et år, der viste, hvordan næsten et årti med digital udvikling skete på få måneder, med online shopping og grænseoverskridende skibsfart som det nye normale. Og dette gælder ikke kun for B2C-forhandlere, men også med hensyn til B2B e-handel, da virksomheder begyndte at erkende, at online-salgsplatforme er afgørende for deres forretningssucces i dag og i fremtiden. Som et resultat vil der også være et yderligere behov for globale ekspresforsendelser, og DHL Express er godt positioneret til at støtte alle B2B-virksomheder på deres rejse, siger han. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125