23948sdkhjf

Avanceret Pacton til GP Transport

Korsdal Trailer leverer endnu en Pacton gardinsættevogn til Rødkærsbro.

For et par år siden fik GP Transport i Rødkærsbro leveret Danmarks første 4-akslede gardintrailer med 32 tons XL-godkendelse, som gør det muligt at køre med bigbags, paller mm uden ekstra surring. Det var en avanceret Pacton TBD 454, og den har kørt så godt siden leveringen, at manden bag GP Transport, Gert Poulsen, nu har fået leveret en endnu mere avanceret Pacton gardinsættevogn af Henrik Korsdal.

- Den nye gardinsættevogn er af typen TWD 454 og er bygget på erfaringerne med vores første Pacton. Vi kører meget med blandt andet træpiller, foderstoffer og gødning i bigbags og på paller, og med 10-15 daglige aflæsninger er det vigtigt, at opbygningen er skræddersyet til hurtig aflæsning med medbringertrucken ude hos kunderne, siger vognmand Gert Poulsen.

Avanceret styring

- Vi læsser kun ind og ud af venstre side, og med det smarte hurtig-opluk på gardinet sparer vi meget tid i forhold til traditionelle lukkebeslag. Samtidig gør det hydrauliske hævetag i venstre side det også nemmere og hurtigere at læsse og losse, fastslår Gert Poulsen.

For at optimere vægtfordelingen er akslerne på den nye trailer placeret endnu længere bagude og tættere sammen end på GP Transports første Pacton. Ved 56 tons vogntogsvægt er de ca. 33 tons nyttelast perfekt fordelt med 26 tons på trækkeren og 30 tons på traileren. Det kunne give udfordringer med manøvreevnen, men det er løst ved, at de to bageste aksler er forsynet med hydraulisk VSE-styring. Samtidig kan de to forreste af de fire aksler løftes vha. en kontakt i førerhuset, og dermed kan Gert Poulsen komme rundt selv under snævre forhold uden at pløje kundernes gårdspladser op - og uden at slide unødigt på trailerdækkene.

- På min første Pacton er der mekanisk Tridec-styring på den bageste aksel. På den nye fungerer den hydrauliske VSE-styring endnu bedre, og jeg kan endda styre akslerne manuelt fra førerpladsen. Dét er bare godt, fastslår Gert Poulsen.

XL-godkendt til 36,5 tons

For at opnå XL-godkendelse skal traileren have særlig forstærket forsmæk, gardiner og bagdøre.

- Gert Poulsens nye trailer har fire flytbare sidestolper i hver side, og det er med til at give den ekstra styrke, sammen med forstærkningen i taget. Hurtig-opluk systemet er TÜV godkendt til 36,5 tons sammen med traileren, forklarer Henrik Korsdal, der er officiel importør af de hollandske Pacton-trailere i Danmark og Norge.

- Lige som på sin første Pacton har Gert Poulsen også denne gang valgt at få monteret det såkaldte Roof Safety Airbag-system, RSAB, der ved hjælp af en lang, oppustelig slange under presenningtaget holder det fri for is og sne ved parkering ved vintertide. Inden parkering pustes Roof Safety Airbag’en op med lastbilens trykluftsystem og presser taget op i en spids, så vand og sne ikke samler sig på taget. Dermed minimeres risikoen for, at der falder isklumper af traileren under kørslen til fare for andre trafikanter. Så alt i alt er det vist endt med en ganske vellykket trailer, siger Henrik Korsdal. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.131