23948sdkhjf

Burkhard Eling tiltræder som CEO hos Dachser

Erfarne og nye kræfter til direktionsgangen i Dachser-koncernen.

Den 1. januar 2021 tiltrådte Burkhard Eling som Chief Executive Officer (CEO) og talsperson for direktionen, Executive Board, for logistikudbyderen Dachser. Han skal stå i spidsen for afdelingerne Corporate Strategy, Human Resources og Marketing, som også omfatter Corporate Key Account Management og Corporate Governance & Compliance.

Eling afløser Bernhard Simon, der fra midten af 2021 i stedet fortsætter i rollen som formand for bestyrelsen, Supervisory Board, i det familieejede selskab.

Michael Schilling, tidligere Chief Operations Officer (COO) Road Logistics, bliver også en del af Supervisory Board sammen med Bernhard Simon. Derfor har Dachser foretaget yderligere ændringer i direktionen fra den 1. januar 2021. To Dachser-ledere med mange års anciennitet bliver nu forfremmet, idet de bliver en del af logistikudbyderens operationelle ledelse: Stefan Hohm som Chief Development Officer (CDO) og Alexander Tonn som COO Road Logistics.

De tiltræder direktionen sammen med Robert Erni, der forlod DSV Panalpina og blev en del af Dachser den 1. september 2020, hvor han tiltræder som Chief Financial Officer (CFO). Direktionen afrundes af et femte medlem, Edoardo Podestà, som har været COO Air & Sea Logistics siden oktober 2019.

Karriere som CFO med fokus på innovation

Eling, 49, kom til Dachser i 2012 som souschef for den administrative enhed Finance, Legal and Tax. Han indtrådte i direktionen som Chief Financial Officer (CFO) det følgende år, og siden da har han været ansvarlig for logistikudbyderens strategiske idé- og innovationsstyringsprogram for hele koncernen. Med sin uddannelse i industriel ingeniørvidenskab kom Eling til Dachser fra ingeniør- og servicekoncernen Bilfinger SE, hvor han var chef for controlling og intern revision, CFO i et amerikansk datterselskab og for en international leverandør af facility management service. Eling startede sin karriere hos byggefirmaerne Hochtief AG og Philipp Holzmann AG.

Med sund dømmekraft og fleksibilitet

- Jeg og de øvrige medlemmer af direktionen overtager en ekstremt robust virksomhed i vækst, som selv ikke coronakrisen har formået at kaste ud af kurs. Med deres enorme knowhow og engagement er det lykkedes folkene hos Dachser at opretholde forsyningskæderne for vores globale kunder, selv under svære omstændigheder, siger Burkhard Eling, CEO for Dachser.

- Med den stiftende families tillid og støtte vil vi i det nye direktionsteam bevare Dachsers unikke, menneskeorienterede kultur som en familieejet virksomhed. Samtidig vil vi fortsætte med at udvikle virksomheden med sund dømmekraft og fleksibilitet på vejen til at blive verdens mest integrerede logistikleverandør, fortsætter Eling.

En ny direktion med et væld af erfaringer

Alexander Tonn er nyt medlem af Dachsers direktion pr. 1. januar 2021. Som COO Road Logistics vil han være ansvarlig for det europæiske vejtransportnetværk for industrivarer og fødevarer. Derudover vil han fortsat lede forretningsenheden European Logistics Germany.Tonn, 47, har været i virksomheden i over 20 år. Her har han haft forskellige lederstillinger, herunder på Dachsers logistikcenter i Memmingen, der forsyner Allgäu, og på virksomhedens hovedkontor, hvor han var ansvarlig for logistikudbyderens globale kontraktlogistikforretning i flere år.

Stefan Hohm, 48, vil stå i spidsen for den nyoprettede afdeling for IT & Development som Chief Development Officer (CDO). Hohm har arbejdet for Dachser i 27 år, hvor han blandt andet har haft ansvaret for afdelingerne i Erfurt (Thüringen) og Hof (øvre Franken). Senest var han Corporate Director for logistikudbyderens forsknings- og udviklingsarbejde samt Corporate Solutions. Udover at være ansvarlig for den videre udvikling af IT har han nu også ansvar for kontraktlogistik globalt.

Robert Erni overtager rollen som CFO efter Burkhard Eling. Erni er logistikøkonomichef med international erfaring, og han tiltrådte som CFO den 1. januar 2021 efter fire måneders induktion og overlevering. Før han startede hos Dachser, var den 54-årige schweiziske statsborger Group CFO hos logistikudbyderen Panalpina i næsten syv år.

Der sker ingen ændringer i ledelsen for Dachsers sø- og luftfragtorganisation, som har været ledet af Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics, siden oktober 2019. Den 58-årige italiener, der har base i Hong Kong, blev Managing Director for Dachsers sø- og luftfragtaktiviteter i Asien og Stillehavsområdet i 2014. Podestà er også en garvet Dachser-chef. Han kom til virksomheden i 2003, i forbindelse med at Dachser købte joint venture-selskabet Züst Ambrosetti Far East Ltd.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172